Af Ritzau - 22/09-16 11:02

Her er vejen til en bedre internetoplevelseHer er vejen til en bedre internetoplevelse

Der er mange måder at slippe for de irriterende smågener, man oplever, når man bruger en computer eller smartphone og surfer på nettet.

storybild

Mange af de programmer, vi bruger i dagligdagen, er så komplekse, at vi slet ikke opdager de muligheder, de indeholder. (Billede: Free/Colourbox)

De fleste kender det nok. Hjemmesider, der tager lang tid om at loade. Programmer, som virker ulogiske og træge at bruge. Unødige beskeder, der vælter ind og generer, når man har brug for at koncentrere sig.

Heldigvis er det ret nemt at få inspiration til, hvordan man gør sit elektroniske liv nemmere og mere simpelt. Et godt sted at starte er på nettet.

På det amerikanske blogsite Lifehack.org kan man eksempelvis hurtigt få et par trick.

Sitet fortæller blandt andet, hvordan du kan optimere dine sociale medier, så du kan frasortere ligegyldige beskeder, så du ikke modtager daglige mails fra LinkedIn. Du kan desuden optimere dine privatlivsindstillinger, så dine handlinger på nettet ikke med det samme medfører irriterende, målrettede annoncer.

Vidste du for eksempel også, at du bare skal taste Control+Shift+N i browseren for at åbne en såkaldt inkognitofane? På den måde kan du have flere e-mail-konti åbne. Eller at du bare skal taste Control+Shift+T på din Windows-computer - eller Command+Shift+T på din Mac - for at åbne den fane, du kom til at lukke?

Det er selvfølgelig bare et par eksempler på, hvordan du kan få en bedre oplevelse på nettet.

Leif Jonasson, som er chefredaktør for magasinet Komputer for Alle, mener, at mange glemmer at tænke på laget under ens software - nemlig hardwaren.

- Noget så simpelt som en gammel router kan have en stor konsekvens for din internetoplevelse. Nøglen er ikke altid større båndbredde. Mange sidder med en router, der er fem år gammel, og der er altså sket meget i den tid, siger han og tilføjer:

Alle magasinets medarbejdere fik for nylig skiftet deres routere til en ny version, og det gjorde underværker, siger han.

- Flertallet havde endda ingen problemer med at få deres netudbyder til at sende en ny router til dem uden beregning.

I sidste ende er det dog op til en selv at sørge for, at ens computerbrug bliver så gnidningsfrit som mulig. Det mener Aksel Brinck, chefredaktør på magasinet Datatid Techlife.

På hans site finder man også et væld at forbrugerguides til, hvordan man optimerer sin brug af programmer. Og det ikke uden årsag, at magasinet fokuserer på det.

- Mange af de programmer, vi bruger i dagligdagen, er så komplekse, at vi slet ikke opdager de muligheder, de indeholder. For eksempel Windows Word. Mange kunne nøjes med noget mere simpelt, men nu hvor de har det, så er det da med at finde ud af, hvordan man bruger det bedst, siger han og tilføjer:

- Der er mange funktioner, der ligger lige for at vænne sig til. Lær tastaturgenvejene, leg med funktionerne. Det stjæler lidt tid, men man skal ikke være bange for at forsøge sig frem. Eller at fejle. Computeren springer jo ikke i luften af den årsag, siger Aksel Brinck.

Fakta: Bedre netoplevelser:

- Tjek din hardware. En gammel smartphone har sværere ved at køre applikationerne. Specielt gamle internet-routere kan ødelægge netoplevelsen.

- Få styr på din software. Skriveprogrammer bliver f.eks. meget mere logiske at bruge, hvis man sætter sig ind i funktionaliteten og tastaturgenveje.

- Sorter i de indkomne beskeder. Fravælg opdateringer fra perifere bekendtskaber på de sociale medier. Brug dit mailsystem til at sortere ligegyldige mails fra.

Kilde: Komputer for Alle, Datatid Techlife og Lifehack.org

Få flere gode råd på: http://www.lifehack.org/articles/technology/9-tips-surf-the-web-like-hacker.html

/ritzau/FOKUS

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx