Af - 04/01-17 06:13; Opdateret: 05/01-17 16:53

Supermarked bøjer sig: Slut med dyrere priser til kvinderSupermarked bøjer sig: Slut med dyrere priser til kvinder

Det skal være slut med at sælge stort set identiske produkter som eksempelvis barbergrej dyrere til kvinder end til mænd, lover stor supermarkedskæde.

storybild

Lyserøde priser. Stor supermarkedskæde gør op med dyrere priser for produkter målrettet kvinder. (Billede: MX)

Hvorfor skal en skraber til kvindeben være væsentlig dyrere end en stort set identisk barberskraber til mandens skægstubbe?

Såkaldte pink prices var højt på dagsordenen i det forgangne år, og nu bøjer Storbritanniens største supermarkedskæde Tesco af for presset og indfører ens priser på barbergrej til mænd og kvinder, skriver The Guardian.

Indtil for nylig kostede fem engangsskrabede til kvinder et britisk pund, mens prisen var det halve for mænd. Den eneste forskel var farven. Lyserød til kvinder. Blå til mænd.

- Kvinder kan jo bare købe mandligt barberskum
- Kvinder kan jo bare købe mandligt barberskum

Tesco forklarede sidste år prisforskellen med, at den blå udgave blev produceret i langt flere eksemplarer, og det holdt produktionsomkostningerne nede og gav dermed lavere pris til mændene.

Men nu skal det ifølge Tescos salgschef, Kari Daniels, være helt slut med 'kønsspecifikke forskelle i priserne'

Kun 2 ud af 26 danske spillefilm er instrueret af en kvinde i år
Kun 2 ud af 26 danske spillefilm er instrueret af en kvinde i år

Herhjemme satte metroxpress sidste år fokus på lyserøde priser i de danske butikker. For eksempel påviste metroxpress, at en Gilette Venus Swirl-barberskraber inklusive fem blade kostede 179 kroner hos Matas, mens den stort set identiske mandlige udgave Gilette Fusion Proshield inklusive femn blade kun kostede 119 kroner i Matas. Også Gilettes barbergel til mænd var billigere end Gilettes barbergel til kvinden trods stort set identiske varedeklarationer.

Daværende ligestillingsminister Ellen Trane Nørby opfordrede sine medsøstre til at gøre oprør med Dankortet og købe de maskuline udgaver af produkterne.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

14-årig rapper vælter Danmark: Vi har...
bt.dk
Medie: Kylie Jenner har sørget for,...
bt.dk
Nu tager Kong Vinter for alvor fat:...
bt.dk
Vandt 15 millioner i Lotto: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx