Af - 04/05-16 22:32

Morten er blevet snydt på Den Blå Avis to gangeMorten er blevet snydt på Den Blå Avis to gange

Ny undersøgelse afslører, at hver syvende er blevet snydt, når de har handlet med private ting over nettet. Morten har to gange sendt billetter til købere uden at modtage penge for dem.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvordan undgår man at blive snydt, når man handler privat? Klik dig gennem galleriet og få gode råd.

Skal sælgeren sende varen, før betalingen falder? Eller er det køber, der skal betale, før varen sendes?

Det dilemma står mange sælgere i, når de handler med private ting online på eksempelvis Trendsales og Den Blå Avis, dba.dk. Somme tider går handlerne galt:

I ny undersøgelse, som YouGov har udarbejdet for metroxpress, svarer 14 procent, at de er blevet snydt, når de har handlet med private ting på nettet.

En af dem er 28-årige Morten Pedersen fra Randers. To gange har han solgt billetter på Den Blå Avis, som han aldrig har modtaget pengene for.

Interesserer du dig for genbrug, salg og forbrug, og vil du opdateres med artikler om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

- For nogle år siden solgte jeg nogle billetter til en fodboldkamp, jeg alligevel ikke kunne komme til. Jeg sendte billetterne, før jeg kunne se, at pengene var overført til min konto, og pengene kom aldrig, siger Morten Pedersen.

Et år senere var det en partout-billet til Skanderborg Festival, han skulle af med. Køberen var en 20-årige pige, som Morten Pedersen både havde skrevet og talt i telefon med omkring handlen. Billetten havde han sat til salg til normalpris.

- Hun virkede flink, og så tilbød hun mig 500 kroner ekstra for billetten, hvis jeg sendte den med det samme. Så det gjorde jeg, men hun overførte aldrig beløbet. Mine opkald til hende blev efterfølgende afvist, og mine sms'er var ubesvarede, siger Morten Pedersen og tilføjer:

Jeg synes, det er ubehøvlet og flabet. Jeg tænker: "Hvad er hun for én?". Jeg kan ikke forstå, hvorfor man snyder andre.

Mikkel satte kærestens kat til salg - blev tvunget til at lukke annoncen
Mikkel satte kærestens kat til salg - blev tvunget til at lukke annoncen

Pigens profil blev anmeldt til Den Blå Avis, men der var ikke så meget andet at stille op.

Morten Pedersen skønner, at han i alt har solgt 15 ting på Den Blå Avis, og de to dårlige oplevelser har da heller ikke skræmt ham fra at fortsætte med at sælge ting på nettet. Han er dog blevet mere forbeholden.

- Når jeg skal sælge noget nu, fortæller jeg køberne om mine tidligere dårlige oplevelser, og så indgår vi et kompromis med, at de overfører halvdelen af beløbet til mig, inden jeg sender, fortæller Morten Pedersen.

LÆS OGSÅ: Politiet kalder til kamp mod kæmpe boom i it-svindel

LÆS OGSÅ: Ekspert: Har du brugte sko til salg kan du forvente at en sko-fetichist kontakter dig

LÆS OGSÅ: 29-årige Kristina sælger sin mands brugte tøj på nettet

LÆS OGSÅ: Denne dyre ting har hver femte ung købt brugt inden for de sidste to år

LÆS OGSÅ: Danske kvinder sælger deres mænds tøj

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pizzeria-ejer idømt to års fængsel:...
bt.dk
Zuckerberg indrømmer: Vi har 'begået...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Klavs Bruun forstår det ikke: 'Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx