Af Ritzau - 25/08-16 07:15; Opdateret: 25/08-16 07:32

Nordiske banker slår sig sammen i BaltikumNordiske banker slår sig sammen i Baltikum

Bankerne Nordea og DNB har aftalt at indlede et fælles korstog på det baltiske marked.

storybild

Nordea slår sig sammen med DNB i de baltiske lande for skabe en ny storbank til kunderne i Letland, Litauen og Estland. (Billede: Scanpix/Bax Lindhardt)

To af de største banker i Norden har aftalt at slå deres forretninger i Baltikum sammen. Det vil betyde, at de i fællesskab bliver den førende bank i regionen.

Det drejer sig om Nordea og DNB, der tilsammen har aktiver i Baltikum for omkring 13 milliarder euro. Det svarer til tæt på 100 milliarder kroner.

Det oplyser Nordea i en pressemeddelelse.

Nordea hører til blandt de større banker i Europa målt på markedsværdi, mens DNB målt på markedsværdi er Norges største finanskoncern.

De to banker har i forvejen henholdsvis 1300 og 1800 medarbejdere i Letland, Estland og Litauen.

Ifølge Inga Skisaker, der er leder af Banking Baltic Countries i Nordea, er tiden kommet til, at Nordea tager skridtet stor til størst til Baltikum.

- Ved at gå sammen får vi den størrelse, stærkere geografiske tilstedeværelse og bredere produktudbud, der skal til, for at vi kan blive hovedbank for kunderne i de baltiske lande, siger hun.

Nordea og DNB får lige stor stemmeret i den sammenlagte bank. Ejerandelene vil dog være forskellige. Den skal afspejle værdien af de to bankers bidrag til egenkapitalen i den nye bank ved sammenlægningens gennemførelse.

Sammenlægningen skal nu godkendes af myndighederne, før den kan føres ud i livet. Den ventes at blive en realitet i andet kvartal i 2017.

Begge banker fortsætter deres aktiviteter uafhængigt af hinanden, indtil alle de nødvendige godkendelser er på plads.

Ifølge Mats Wermelin, der er leder af DNBs baltiske afdeling, er størrelse i sig selv en styrke i banksektoren.

- Den nye bank vil være bedre rustet til at møde den stigende konkurrence i regionen og udnytte sin størrelse til at blive hovedbank for flere virksomheder, kunder og partnere i de baltiske lande, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx