Af - 17/02-14 07:44; Opdateret: 17/02-14 10:33

Peter fyret som tyv: Nu får han erstatningPeter fyret som tyv: Nu får han erstatning

En 40-årig driftsmedarbejder blev fyret af sin arbejdsplads og anklaget for tyveri. Nu er han blevet frikendt og får 100.000 kroner i erstatning.

storybild

En driftsmedarbejder blev fyret af Holbk Forsyning og anklaget for tyveri. Han blev dog frikendt ved retten og får 100.000kroner i erstatning. OBS: Der er ikke nødvendigvis tale om Holbæk genbrugsplads på dette billede. (Billede: BORBERG THOMAS)

Efter at have arbejdet i otte år på Holbæk Forsyning, kom det som noget af et chok, da Peter Egelund Petersen sidste år blev indkaldt til et alvorligt møde med chefen.

- Jeg har to breve, du kan vælge mellem. Enten indrømmer du, at du har stjålet og bliver bortvist uden tiltale. Ellers melder vi dig til politiet, lød det fra direktøren.

Bademester fyret på grund af dette foto
Bademester fyret på grund af dette foto

Den 40-årige driftsmedarbejder, der tilmed havde været tillidsmand i seks år, blev anklaget for at have stjålet en værktøjsvogn.

Det skriver Fagbladet 3F.

Nogle måneder tidligere havde der været flyttedag på genbrugsstationen, og Peter skulle fragte en værktøjssvogn til Tornved. Undervejs stoppede han ved sin mor, hvor han læssede noget af sit eget værktøj af - det var en fejl, erkender han i dag.

Men da værktøjsvognen skulle bruges nogle måneder senere, var den væk, og Peter Egelund Petersen blev anklaget for at have stjålet den.

Gourmetkæde fyrer chef på grund af sure smileys
Gourmetkæde fyrer chef på grund af sure smileys

- Jeg var helt stille. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle gøre. Det var jo ikke mig, siger Peter Egelund Petersen til Fagbladet 3F.

Han valgte at søge hjælp hos sin fagforening, som rejse en erstatningssag, og efter en periode med stress og sygdom blev Peter frikendt ved byretten i Holbæk. Han får nu en erstatning på 100.000 fra sin tidligere arbejdsplads.

Holbæk Forsyning oplyser til mx.dk, at virksomheden ikke udtaler sig om personaleforhold.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Medie: Aviciis familie søger svar...
bt.dk
Forsker med sønderlemmende kritik af...
bt.dk
Alvorligt færdselsuheld: Flere...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx