Af - 16/04-14 18:54; Opdateret: 16/04-14 19:12

Ro på: Ekspert afblæser al snak om ny boligbobleRo på: Ekspert afblæser al snak om ny boligboble

Pæne prisstigninger på huse og lejligheder i de store danske byer kan forklares med almindelig efterspørgsel, fastslår ekspert.

storybild

Huspriserne stiger pænt i flere store danske byer. Men vi er meget langt fra en ny boligboble, fastskår ekspert, som peger på, at antallet af handler fortsat er lavt. (Billede: polfoto/arkiv)

Nej, nej og atter nej. Boligmarkedet i store danske byer som København, Aarhus og Aalborg er IKKE ved at briste i en ny boligboble. Sådan lyder det fra en en af Danmarks førende boligøkonomer, Curt Liliegreen fra Boligøkonomisk Videnscenter, efter cheføkonom i Dansk Bank Steen Bocian i dagens udgave af Børsen advarer om truende overophedning på boligmarkedet i de største danske byer.

Her stiger lejlighedspriserne mere end i København
Her stiger lejlighedspriserne mere end i København

- Vi er ikke på boligboblens rand. Men vi har retning imod den, og vi kan se den, sagde Steen Bocian til Børsen med henvisning til, at boligpriserne i blandt andet København og på Frederiksberg i løbet af kort tid ventes at nå op på niveauet før krisen.

Huspriserne i København er ifølge Børsen steget med 11,3 procent det seneste år, og i Aalborg er husene steget med 7,7 procent og er nu oppe på førkrise-niveau. Også markedet for ejerlejligheder har oplevet pæne prisstigninger i de større byer det seneste år.

Københavnerne bor tættere og tættere
Københavnerne bor tættere og tættere

Men det er noget vås, at boligboblen tårner sig op. Prisstigninger i de større byer drives nemlig frem af almindelig efterspørgsel, fordi flere unge familier ønsker at bo i byerne, og fordi der bliver flere og flere singler, lyder analysen fra Curt Liliegreen.

- Og ser man på Region Hovedstaden under et, har der slet ikke været nogen prisstigninger, når man korrigerer salgspriserne for inflation. Og man kan altså ikke tale om en boligboble, fordi nogle huse i Klampenborg, eller de få huse, der omsættes i København by, er steget i pris, siger han og tilføjer:

Lejligheder i København sælges hurtigere end før
Lejligheder i København sælges hurtigere end før

- Tværtimod har vi stadig en boligkrise, hvor der på landsplan er få handler. Hvis vi nærmede os en boligboble, skulle der være langt flere handler, der var drevet frem af spekulation i hurtigt gevinst eller frygt for ikke at komme ind på markedet i tide. Det er ikke tilfældet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Det så du ikke på tv:...
bt.dk
Kvinde død i trafikulykke
bt.dk
Eriksen om sammenligning med Michael...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx