Af - 12/04-16 23:18

Snart kan turister betale med en finger i Japan: Her er de danske udsigterSnart kan turister betale med en finger i Japan: Her er de danske udsigter

Til sommer kan turister i Japan betale med fingreaftryk i udvalgte butikker. Fremtidsforsker forudsiger, at der ikke går lang tid før, danskernes tommeltotter bliver guld værd.

Bildstrecke im Grossformat »

I Japan kan turister til sommer betale med deres fingreaftryk. Fremtidsforsker forudsiger, at der ikke går lang tid, før danskernes tommeltotter også bliver guld værd.

Forestil dig, at du kan betale for dine varer uden at bruge dankort eller mobiltelefon. Det er et senarie, som de i Japan realiserer til sommer, hvor det bliver muligt at betale med fingeraftryk. Det skriver Mashable på baggrund af en artikel i den japanske avis The Yomiuri Shimbun.

Den nye betalingsmulighed gælder foreløbigt kun turister i 300 af Japans hoteller, butikker og restauranter. I lufthavnen kan de besøgende registrere deres betalingsoplysninger, og herefter kan de betale med deres fingreaftryk.

Sådan behøver turisterne ikke bruge tid på at veksle penge, og den japanske regering håber, at de med initiativet kan begrænse kriminaliteten.

Betal med fingerringen, jakken eller tatoveringen
Betal med fingerringen, jakken eller tatoveringen

Hvis initiativet får succes, vil betalingsmuligheden sprede sig over hele landet i 2017. Men om danskernes tommeltot ligeledes bliver guld værd de kommende år, er eksperter uenige i.

Fremtidsforsker Liselotte Lyngsø kunne godt forestille sig, at danskerne snart betalte med deres fingeraftryk, men for tiden er det mobilbetaling, der er i fokus.

- Lige nu er der rigtig mange teknologier, der konkurrerer om at være den nye betalingsløsning. MobilePay og Swift har haft kæmpe succes, så vi kommer snart til at opleve, at mobilen og dankort smelter helt sammen, siger Liselotte Lyngsø til metroxpress. Hun er også direktør i innovationsfirmaet 'Future Navigator'.

Interesserer du dig for fremtidens betalingsmetoder og nytænkning af indkøbsmuligheder, og vil du opdateres om emnerne? Så like MX Penge på Facebook.

Hun tror dog, at vi på sigt kvitter både mobil og dankort, når vi skal betale, men hun mener, at det er op til aktører som betalingsformidleren Nets at bestemme hvornår.

Hos Nets kan de ikke garantere, at danskerne en dag vil kunne betale med fingeraftrykket.

Presserådgiver Ulrik Marschall forklarer, at løsningen afhænger af, om virksomheder og kunder synes, det er en attraktiv forretningsmodel. Det er dog endnu ikke afklaret, men Nets følger udviklingen nøje, og mener, at det er sandsynligt, at PIN-koden i nærmeste fremtid bliver suppleret med andre identifikationsformer - eksempelvis fingeraftryk.

- Der sker så meget på betalingsområdet, så det skal nok komme i en eller anden variant siger Ulrik Marschall til metroxpress.

Foreløbig kan danskerne dog se frem til, at dankort og mobil bliver én og samme ting.


Til efteråret kommer dankortet på mobiltelefonen, så du kan betale med mobilen ved blot at holde telefonen hen over terminalen. Køber du for mere end 200 kroner, kræver det en pinkode, og den taster du ind på mobilen.
Det siger Ulrik Marschall.

Facebook Messenger har STORE ændringer på vej
Facebook Messenger har STORE ændringer på vej

LÆS OGSÅ: To mænd bedrager 350 personer med MobilePay

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx