Af - 06/06-13 07:00

Ordfører: Rejsekortet er uigennemtænktOrdfører: Rejsekortet er uigennemtænkt

Socialdemokraternes forbrugerordfører Mette Reissmann kritiserer rejsekortet for ikke at have en god løsning klar til turister, daginstitutioner og virksomheder.

storybild

Både hoteller og daginstitutioner hamstrer i øjeblikket klippekort, inden salget stopper første juli.

Det omstridte rejsekort møder nu kritik fra Socialdemokraternes forbrugerordfører.

Som Movia tidligere har erkendt, mangler der en god løsning til turister, institutioner og virksomheder, når salget af klippekortet stopper første juli.

»Overgangen er sket meget abrupt, og det er utroligt, at man ikke har tænkt de her ting igennem, når man laver så drastisk en ændring,« siger forbrugerordfører Mette Reissmann (S) til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Rejsekort-fejl koster passagerer dyrt

Eksempelvis er rejsekortet tidligst klar til at modtage kunder med CVR-numre fra januar 2014, så i øjeblikket må virksomheder og institutioner hamstre klippekort.

For nogle turister i hovedstadsområdet kan det blive et problem, at de ikke længere kan anvende et klippekort.

De må i stedet købe et anonymt rejsekort, som i øjeblikket kun sælges i Høje Taastrup og i et kort tidsrum i Valby. Movia lover dog, at mange flere salgssteder fra første juli vil være i stand til at sælge anonyme rejsekort.

»Rejsekortet kommer til at erstatte klippekortet for alle typer kunder, og det gælder også turister. Det er et enkelt produkt at bruge, hvor man ikke skal sætte sig ind i priser og takstzoner,« siger marketingchef Pernille Jørgensen fra Movia.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx