Af - 11/09-14 13:07

Fupbutikker boomer på nettet: Isabella blev narret af Nike-svindlerFupbutikker boomer på nettet: Isabella blev narret af Nike-svindler

Antallet af fupbutikker på nettet er i kraftig vækst, viser nye tal fra e-mærket. Det er blandt andre gået ud over Isabella Jensen fra Albertslund.

storybild

Isabella Jensen fra Albertslund kom i kløerne på en svindler.

I takt med at danskerne bruger flere og flere penge på nettet, øjner svindlere også muligheder for at score penge på ulovlig vis.

Nye tal fra e-mærket afslører, at antallet af udenlandske fupbutikker målrettet det danske e-handelsmarked er vokset med mere end 50 procent på under et år.

Tricktyve går efter unge
Tricktyve går efter unge

Undersøgelsen slår fast, at 1141 fupbutikker med baser i lande som Kina, Malaysia og Rusland, lige nu markedsfører sig overfor danske forbrugere.

Det gik for nylig ud over Isabella Jensen fra Albertslund.

Da hun ledte efter et par nye løbesko faldt hun over et par billige Nike-sko, og hun slog til med det samme. Men pakken med skoene kom aldrig frem.

- Jeg så en advarsel fra e-mærket om den butik, jeg havde handlet på. Derefter tog jeg kontakt til min bank, som heldigvis kunne hjælpe mig med at få tilbageført mine penge, fortæller Isabella Jensen.

Danskere lokkes i fælde i udlandet
Danskere lokkes i fælde i udlandet

Din bank er forpligtet til at tilbageføre pengene, hvis du for eksempel ikke modtager en vare, du har købt på nettet.

Ifølge e-mærkets direktør er forklaringen på den eksplosive udvikling simpel, og en blanding af flere faktorer.

- Dansk nethandel oplever år efter år tocifrede vækstrater, og de penge vil it-kriminelle have del i. Samtidig er de danske netshoppere meget åbne overfor nye netbutikker og e-handelskoncepter. Dét kombineret med, at ung som gammel og høj som lav i dag handler på nettet, skaber gode vilkår for fupmagerne, siger Lars Schmidt Larsen, der er direktør for e-mærket.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
65-årig klappede ung servitrice i...
bt.dk
Skudramt lærer tackler elev og...
bt.dk
Læs Liverpool-stjernens fortryllende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx