Af - 10/11-16 15:05

Svenskerne har brug for hjælp: Danskerne kan selvSvenskerne har brug for hjælp: Danskerne kan selv

I Sverige ringer man efter en håndværker. I Danmark griber vi oftere selv værktøjer, når boligen skal renoveres, viser ny undersøgelse.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Iakov Filimonov)

Nyt køkken, udskiftning af fliserne på badeværelser og anlæggelse af ny terrasse. Danske boligejere er det mest ivrige gør-det-selv-folk, Det viser en undersøgelse fra den globale boligplatform Houzz, som har spurgt over 200.000 hus- og lejlighedsejere i fem oversøiske og ni europæiske lande, heraf 578 danskere.

Mens 76 procent af danskere i undersøgelsen angiver, at de har ringet efter en håndværker, arkitekt eller anden professionel hjælp i forbindelse med renovering af deres hjem i 2015, gælder det til sammenligning 85 procent af svenskerne og 82 procent af tyskerne.

Valgløfte fra blå blok: Håndværkerfradrag frem til 2018
Valgløfte fra blå blok: Håndværkerfradrag frem til 2018

Fremtidsforsker Uffe Paludan, som har beskæftiget sig med Øresundsregionen i mere end 20 år og skrevet bogen 'Danmark og Sverige - danskere og svenskere, en bog om lande og mennesker, der er så lig hinanden og så alligevel så forskellige' , påpeger, at danskernes gør-del-selv-kultur udspringer af vores uformelle, individualistiske kultur, mens svenskerne er mere autoritetstro og strømlinede.

- Svenskerne har det med at planlægge alt ned til mindste detalje, mens vi i Danmark er mere spontane og prøver os frem, siger han.

Venstres 2025-plan forlænger ikke håndværkerfradrag
Venstres 2025-plan forlænger ikke håndværkerfradrag

Økonomi spiller selv sagt os en rolle, påpeger han. I Sverige har hver voksne person et håndværkerfradrag på 50.000 svenske kroner svarende til cirka 37.550 danske kroner, mens håndværkerfradraget i Danmark er 15.000 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Caroline Wozniacki råber op efter...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Mand klemt fast mellem bygninger:...
bt.dk
Grand Prix-legenden Lys Assia er død
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx