07/11-17 07:53; Opdateret: 07/11-17 10:35

Orkaner og valutakurs udfordrer Pandora i USAOrkaner og valutakurs udfordrer Pandora i USA

Orkaner i USA koster Pandora 150 millioner kroner i omsætning. Tidlige julevarer skal sparke gang i salget.

storybild

Pandoras omsætning vokser. Men på det største marked - USA - var der tilbagegang at spore i tredje kvartal. Scanpix/Christian Liliendahl/arkiv

København. Omsætningen vokser i smykkeproducenten Pandora i tredje kvartal. Men Pandora er fortsat udfordret på det vigtige amerikanske marked, siger topchef Anders Colding Friis.

- Resultatet for tredje kvartal stemmer overens med vores forventninger, hvor den underliggende udvikling er en blanding af såvel positive som negative resultater, siger han i regnskabet.

- De fleste af vores primære vækstmarkeder, herunder Tyskland, Italien, Australien og Kina, fortsætter den stærke udvikling med tocifrede vækstrater, hvorimod detailmiljøet i USA samt en negativ kursudvikling fra den amerikanske dollar fortsat er en udfordring.

Pandora solgte smykker for i alt knap 5,2 milliarder kroner i tredje kvartal. Det svarer til en stigning på 13 procent i forhold til samme kvartal i 2016.

Men der er lidt vej til tidligere vækstrater. Pandoras omsætning steg med 17,9 procent i tredje kvartal sidste år.

På Pandoras største marked - USA - endte omsætningen på 1118 millioner kroner mod 1141 millioner kroner i kvartalet sidste år. Omsætningsvæksten gik dermed to procent tilbage.

Efter tredje kvartal må Pandora erkende, at årets omsætning vil lande i den nedre del af de tidligere udmeldte forventninger på 23-24 milliarder kroner.

Det skyldes blandt andet, at orkaner i Nord- og Sydamerika koster 150 millioner kroner.

Men storme er ikke det eneste, der får kunderne til at blive hjemme.

Pandora påpeger ligeledes, at detailmiljøet i USA fortsat er udfordrende. Konkurrenterne skruer op for indsatsen.

Flere andre smykkemærker "i det tilgængelige prissegment anvender flere salgsfremmende tiltag," fremgår det af regnskabet.

- For at supportere salget ud af butikker i fjerde kvartal har Pandora besluttet at lancere julekollektionen tidligere (tidligt oktober) i USA, hvilket supporterede grossistsalget i tredje kvartal, fremgår det af regnskabet.

Senest ramte orkanen Nate USA som den fjerde orkan på under to måneder. Også orkanerne Harvey, Irma og Maria har ramt Mellemamerika og det sydlige USA.

Orkanen Irma var den mest voldsomme og nåede op på en kategori 5, der er den mest voldsomme kategori, en orkan kan komme op i.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Strålæggere fik sig en overraskelse:...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Superliga-klubber høster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx