Af - 26/02-14 08:00; Opdateret: 26/02-14 22:14

Anklaget for at udnytte kræftramte: Hans mørke fortidAnklaget for at udnytte kræftramte: Hans mørke fortid

Stifteren af initiativet 'Støt Bollerne', der anklages af Kræftens Bekæmpelse for at slå plat på kræftramte, har tidligere afsonet en hård dom for narkosmugling.

storybild

Stifteren af kræft-indsamlingen 'Støt Bollerne', John Damsgaard, er tidligere idømt 15 års fængsel for at have smuglet narkotika for blandt andre rockergruppen Hells Angels. (Billede: BORBERG THOMAS)

Stifteren af foreningen 'Støt Bollerne', der hævder at samle penge ind til fordel for mænd med testikelkræft, anklages af Kræftens Bekæmpelse for at slå plat på kræftramte.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der ikke gået så meget som en krone til den gode sag.

LÆS OGSÅ: Hårde anklager: Narkodømt slår plat på kræftsyge

Manden, der står bag 'Støt Bollerne, John Damsgaard, blev i 2003 idømt 15 års fængsel i Danmarkshistoriens største narko-sag, hvor en lang række Hells Angells-rockere også blev dømt.

Sagen omhandlede køb og indsmugling af 142 kilo kokain, 10 kilo amfetamin og 40.000 ecstacy-piller til Danmark for en samlet værdi af omkring 100 millioner kroner.

Fra 1997 til 2002 var John Damsgaard en af hovedkræfterne i et internationalt narko-kartel, og han tjente styrtende med penge på at transportere kilovis af hård narkotika via en hollandsk forretningsforbindelse til sin lystejendom på Svinø i Sydsjælland.

LÆS OGSÅ: Kendisser misbrugt som ambassadører for 'Støt Bollerne'

En stor del af stofferne blev solgt videre til rockergruppen Hells Angells, som John Damsgaard vidnede mod under retssagen.

John Damsgaard, der sideløbende havde en forretning med rengøringsmidler, læderbalsam og kosttilskud, blev afsløret, da politiet stormede hans villa.

I Svinø-sagen blev i alt 23 personer dømt og én hængte sig selv i cellen.

John Damsgaard blev løsladt efter at have afsonet over 10 år i fængslet.

Har du givet penge til 'Stør bollerne'? Så kontakt os via formularen her:

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Guld-darlings ’hidsige’ kæreste i...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Vild overraskelse i kæmpe pokalchok:...
bt.dk
Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx