Af - 07/10-16 20:23

Pierres idé redder din aften i byen, når dette sker med din mobilPierres idé redder din aften i byen, når dette sker med din mobil

To drenge fra Aarhus er netop udkommet med en menukortholder, der samtidig oplader sin mobil. Produktet er allerede solgt til 30 forskellige restauranter, barer og cafeer.

Har du prøvet at få din aften i byen ødelagt, fordi din mobil løb tør for strøm? Det er der sikkert en del, der kan nikke genkendende til, og det problem vil et nyt produkt nu komme til livs.

21-årige Halfdan Harring og 26-årige Pierre Skovgaard har udviklet en holder til menukort, som samtidig fungerer som en trådløs opladningsstander. I holderen er der indbygget fire USB-indgange, hvorfra forskellige smartphoneopladere er tilsat.

Holderne hedder Ström og er tænkt til at skulle stå ude på bordene på diverse diskoteker, restauranter og caféer.

Like MX Penge på Facebook, hvis du vil opdateres med artikler om gode iværksætterhistorier.

De to århusianske drenge fandt på idéen for bare fire måneder siden, hvor de havde en aftale om at tage i byen.

Halfdans mobil løb tør for strøm, og det lagde en dæmper på det hele. Enten måtte han tage hjem, eller også skulle vi hoppe fra bar til bar og forsøge at låne os til en oplader. Samtidig blev vi nødt til at sidde oppe ved baren, for at sidde tæt på stikket.
Det siger Pierre Skovgaard til metroxpress.

Liste: Her er de ting, vi MEST og MINDST vil leje ud mod betaling
Liste: Her er de ting, vi MEST og MINDST vil leje ud mod betaling

Han og Halfdan Harring har begge arbejdet mange år i nattelivsbranchen, og derfra havde de også erfaret, at kundernes telefoner ofte løb tør for strøm. Men det problem hører måske snart fortiden til.

Ström har kun været på markedet i en måned, og allerede nu oplever de to århusianske drenge, at restauranter, caféer og diskoteker selv henvender sig for at få fingre i produktet.

- I Aarhus har vi solgt "Ström" til 30 forskellige cafeer og restauranter. Vi er også ved at lande en større aftale med en dansk kæde, der betyder, at produktet kommer ud 150 steder. Det går så hurtigt, at vi ikke kan følge med, siger Pierre Skovgaard, der nu har doblet bestillingen fra deres udenlandske producent.

Regeringen vil give nye iværksættere skattefrihed i tre år
Regeringen vil give nye iværksættere skattefrihed i tre år

Men selvom de to iværksættere er meget tilfredse med modtagelsen af deres produkt, er der ikke ensbetydende med, at produktet er en god forretning, økonomisk set.

- Vi har lagt alt, hvad vi har af ressourcer og tid i det her projekt, men det første år kommer vi ikke til at tjene noget på det. Vi gør heller ikke det her for at blive rige. Vi synes bare, det er fedt at komme problemet til livs, siger Pierre Skovgaard.

Danske iværksættere henter tre-cifret millioninvestering
Danske iværksættere henter tre-cifret millioninvestering

En af de største belønninger i Halfdans optik er, når vennerne sender ham billeder fra nattelivet, hvor de får ladet deres telefon op ved et af Halfdans strømmoduler.

- De skriver ofte "Tak fordi, du reddet min mobil fra at løbe tør for strøm". Nu hvor økonomien ikke spiller, er det netop sådan et skulderklap, der motiverer, siger Pierre Skovgaard.

Drengene arbejder sideløbende freelance med andre projekter, for at få økonomien til at hænge sammen.

Halfdan og Pierre drømmer om, at deres produkt vil stå på samtlige restaurant- og caféborde i Danmark, og hvis det sker en dag, vil drengene koncentrere sig om andre skandinaviske lande.

Denne supermarkedskæde giver alle de andre baghjul
Denne supermarkedskæde giver alle de andre baghjul

Pierre Skovgaard

Pierre Skovgaard er 26 år og bor i XX. Han er tidligere soldat med udsendelse i Afghanistan, og så har han seks års erfaring i nattelivsbranchen som bestyrer, markedsførings-chef og ejer. Blandt andet har han stiftet Frozen Yogurt-konceptet ”Yogo”.

Halfdan Harring

Halfdan Harring er 21 år og bor i XX. Som 18-årig startede han i nattelivsbranchen, og i dag kan han skrive stifter af tre natklubber på CV’et. Har efterfølgende arbejdet som grafiker og konceptudvikler for forskellige firmaer.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx