Af - 29/10-14 15:04

Rejse-ekspert: Priskrig bliver en fest for flypassagererRejse-ekspert: Priskrig bliver en fest for flypassagerer

Lavprisselskabet Ryanair vil åbne 13 ruter fra Københavns Lufthavn. Konkurrencen vil sænke billetpriser med omkring 25 procent, vurderer ekspert.

storybild

(Billede: polfoto)

Godt for forbrugerne, men skidt for konkurrenterne.

Sådan lyder det fra rejseekspert Ole Stouby i kølvandet på nyheden om, at Ryanair i løbet af 2015 rykker ind i Københavns Lufthavn.

Det fremstormende irske lavprisselskab vil åbne 13 ruter fra København, og tre af destinationer er allerede blevet annonceret: London, Milano og Warszawa.

- Vores tre nye ruter fra København med daglige afgange er ideelle til forretningsrejsende og familier, som booker deres sommerferie til billig pris, som starter fra bare 149 kroner for en enkeltbillet, siger Ryanairs kommercielle chef, David O'Brian.

Stort lavprisselskab skal flyve fra København
Stort lavprisselskab skal flyve fra København

Ole Stouby, der er direktør for rejseportalen Travelmarket, forventer en “hardcore priskrig” på de ruter, hvor selskaber som Norwegian, Easyjet og SAS i forvejen opererer.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver en fest for forbrugerne. Alle tidligere erfaringer viser, at når Ryanair træder ind på et marked, så bliver der en voldsom priskrig, siger Ole Stouby.

Ryanair får millionbøde for at spare ulovligt på lønnen
Ryanair får millionbøde for at spare ulovligt på lønnen

Han vurderer, at den øgede konkurrence vil resultere i et prisfald på omkring 25 procent.

- Men hvad der er godt for forbrugerne, er jo skidt for de andre selskaber, og det vil især ramme SAS. Konkurrenterne må indstille sig på, at deres økonomi skal gentænkes, for nu ser verden anderledes ud.

I forbindelse med åbningen i København, lukker Ryanair sine afgange fra den svenske lufthavn Sturup ved Malmø. I forvejen flyver selskabet til og fra Billund til blandt andet Rom, Kreta, Tenerife, Budapest og London.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Go' Morgen Danmark-vært har solgt...
bt.dk
Motorcyklist og bilist i voldsom...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Medinas frække natklub-show: Frit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx