Af - 05/08-16 14:34

Justin Bieber-fans snydes: Falsk konkurrence udlover billetterJustin Bieber-fans snydes: Falsk konkurrence udlover billetter

Flere tusind er faldet i fælden.

Bildstrecke im Grossformat »
Sådan ser konkurrencen og Facebook-siden ud. Det er ikke første gang, at Justin Bieber-fans udsættes for en falsk konkurrence om billetter til popstjernens koncerter. Klik videre til næste billed for at se, hvordan fansne blev snydt. Christian Itzchaky Larsen påstod i et opslag på Facebook, at han ville give to Justin Bieber koncertbilletter ud gratis. Det fik Facebook-brugere til at gå amok. Og da Christian Itzchaky Larsen eftefølgende snød dem ved at skrive til hver enkelt, at de havde fundet, gik de endnu mere amok. Hele 'snydeforløbet' blev dokumenteret i en video, som Christian Itzchaky Larsen har lavet. Se den ved at trykke på linket. I januar gik dette opslag på Facebook helt amok. Jacob Riis skrev, at han havde en Macbook Air-computer til overs, som han ville give væk. Opslaget fik over 33.000 likes, 37.000 kommentarer, og blev delt mere end 4.500 gange. Konkurrencen viste sig dog at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. Her ses konkurrencen, der netop nu er aktiv på Facebook. Klik videre for at læse om nogle af de falske konkurrencer, der i løbet af de sidste halve år har floreret på Facebook. Mere end 28.000 har på tre dage kommenteret opslaget, 24.000 har liket det, og opslaget kan bryste sig af 24.775 delinger. Deltagerne tror, at de kan vinde et 50 tommers tv fra Samsung. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket. Ifølge opslaget kan man vinde 20 minutter i Illum, København, hvor man kan tage alt det, man vil. 5.000 danskere var hoppet på konkurrencen, men den var falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket. .. Sådan lokkede en falsk konkurrence danskerne til at like, dele og kommentere. De fik 25.000 til at hoppe i fælden. Det skrev metroxpress en artikel om, som du kan læse ved at klikke på linket. Metroxpress skrev for nyligt om, at du kunne få et lækkert og dyrt produkt fra en af Fonas konkursforretninger. Men Fona er hverken gået konkurs, og konkurrencen var ikke ægte, lød svaret fra Fona til metroxpress. Læs hele artiklen ved at trykke på linket. Sådan lød præmien på en konkurrence, som forleden fyldte på Facebook. Mere end 35.000 danskere deltog i konkurrencen - eller de troede, de deltog, for konkurrencen viste sig at være falsk. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder. .. som viste sig at være falsk. Konkurrencen gik amok på Facebook i påsken, hvor mere end 45.000 danskere likede, delte og synes godt om konkurrencens opslag. Læs mere om konkurrencen ved at trykke på linket nedenunder.

Klik dig gennem billedgalleriet og få eksempler på nyere konkurrencer på Facebook, der viste sig at være falske - og som mange danskere hoppede på.

Troede du, at du havde mulighed for at vinde to billetter til Justin Biebers koncert i Parken? Så bliver du nok skuffet. I hvert fald hvis du har deltaget i en konkurrence, på en Facebook-side, som du troede tilhørte Billetlugen.

Facebook-siden "Billetlugen" er nemlig ikke billetfirmaets officielle Facebook-side, og konkurrencen på siden er falsk.

Vil du opdateres med artikler om falske konkurrencer, så like MX Penge på Facebook.

Det er der flere tegn på. For det første hedder Billetlugens officielle Facebook-side "Billetlugen.dk". Siden har godt 32.000 følgere og 816 brugerbedømmelser. Den falske Facebook-side har kun 889 følgere og ingen bedømmelser.

De få opslag, der er postet på den falske Facebook-side, er alle slået op få minutter efter hinanden og for bare 21 timer siden. På den ægte Facebook-side findes der et utal af opslag som rækker år tilbage.

Det er altså en utrolig utroværdig Facebook-side, som konkurrencen er slået op på.

Men selve konkurrencen indeholder også faresignaler. Eksempelvis skal du blandt andet dele konkurrence-opslaget for at få mulighed for at vinde billetterne. Men det er forbudt at kræve, at deltagerne deler for at medvirke.

Flere tusinde danskere er hoppet på denne falske konkurrence - Er du?
Flere tusinde danskere er hoppet på denne falske konkurrence - Er du?

Det er ikke første gang, at godtroende Justin Bieber-fans stilles koncertbilletter i vente uden nogen chance for at få dem.

For nogle måneder siden lavede Christian Itzchaky Larsen en falsk konkurrence, hvor han bildte folk ind, at de havde mulighed for at vinde billetter til Justin Biebers koncert i Danmark.

Men ikke nok med det, meddelte han alle, at de havde vundet. Det fandt deltagerne dog hurtigt ud af, som blev vrede på Christian Itzchaky Larsen.

Christian Itzchaky Larsen narrede ikke kun mange tusind håbefulde fans - han filmede også sit 'stunt', hvor han frydede sig over folks naivitet og lagde videoen på nettet. Hans pointe var, at man ikke skal tro på alt, hvad man ser på nettet.

Klik her, hvis du vil se videoen, hvor Christian Itzchaky Larsen snyder sig til likes.

LÆS OGSÅ: 16.000 er hoppet på denne fupkonkurrence: Er du en af dem?

LÆS OGSÅ: Er du også hoppet på denne konkurrence på Facebook?

LÆS OGSÅ: Sådan hjælper Mark folk til ikke at deltage i falske Facebook-konkurrencer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx