Af - 29/04-15 13:07

Unge iværksættere vinder verdens fineste designprisUnge iværksættere vinder verdens fineste designpris

To DTU-studerende vinder toppris ved verdens mest prestigefyldte designkonkurrence' The Red Dot Award' . Deres bæredygtige engangsskraldespand er allerede i produktion.

storybild

De to unge iværksættere og DTU-studerende 25-årige Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og Marie Stampe Berggreen, 23 år, har vundet verdens fornemste designpris for deres engangsskraldespand DropBucket. (Billede: PR-foto)

Apple, Audi, Addidas har vundet den. De to unge iværksættere og DTU-studerende 25-årige Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe og 23-årige Marie Stampe Berggreen kommer i fornemt selskab, når de den 29. juni i år drager til Essen i Tyskland for at modtage verdens fineste designpris 'The Red Dot Award' for deres bæredygtige engangsskraldespand DropBucket.

Studiereform spænder ben for unge iværksættere
Studiereform spænder ben for unge iværksættere

- Verdenspressen er tilstede, når vi skal ned og modtage prisen. Det vil gives os vind i sejlene og gøre det nemmere for os at komme ind på det tyske marked og starte en lokal produktion op dér, så vi ikke skal køre frem og tilbage med Dropbuckets i lastbiler. Det kommer helt sikkert til at betyde noget i forhold til salget, jubler Heiða Gunnarsdóttir Nolsøe, da metropress fanger hende på telefonen.

Er du interesseret i iværksætteri, og vil du opdateres med historier om emnet, så like MX PENGE her

Heiða og Marie opfandt DropBucket, som er lavet af bølgepap i 2011, og i marts 2013 skød en færøsk investor 1,3 millioner kroner i projektet. Siden er det gået stærkt. Dropbucket er blevet sat i produktion, og kunderne tæller blandt andre Roskilde Festival, Københavns Kommune og Aarhus Kommune.

Ryan Gosling bag dansk iværksættersucces
Ryan Gosling bag dansk iværksættersucces

Stifter og administerende direktør for Red Dot Award Peter Zec kalder i et brev til Heiða og Marie deres opfindelse for et ’ground-breaking design’, og de to DTU-studerende tror så meget på ideen, at de nu har valgt at droppe studierne til sommer for at koncentrere sig hundrede procent om deres virksomhed.

16-årige Nicolai brændte 400.000 af på lir
16-årige Nicolai brændte 400.000 af på lir

- Vi kan altid vende tilbage og tage kandidatdelen. Den kan vente. Det kan Dropbucket ikke, siger Heiða.

En Dropbucket koster 24 kroner for den billigste model og 35 kroner for den dyreste.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx