Af - 24/09-13 11:17

Lås hoveddøren op med mobilosLås hoveddøren op med mobilos

Nyt dansk produkt tilbyder dig at droppe nøglerne og låse dine døre med din smartphone. Producenten forsikrer, at metoden er lige så sikker som den gammeldags, selv om de indrømmer, at alt kan hackes, hvis hackeren er dygtig nok.

storybild

Sådan ser den digitale lås ud. (Billede: PR-foto)

Det er slut med at stresse rundt efter det forsvundne nøglebundt eller komme for sent på arbejde, fordi der skal lukkes håndværkere ind. En ny digitallås fra den danske nøgleproducent Ruko og alarmfirmaet Dansikring Direct Verisure gør det nemlig muligt at låse hoveddøren op med din smartphone – uanset hvor du befinder dig.

Sikkerhedskonsulent Thomas Wogn fra Fort Consult kalder det nye system, der kom i handlen i fredags, 'spændende', men opfordrer også til forsigtighed. For hvis ellers en hacker er dygtig nok, kan man bryde ind i alle systemer, uanset hvor sikre de er, påpeger han.

LÆS OGSÅ: Smartphonen flytter over på armen

Det anerkender Peter Folman fra Verisure, der dog betragter digitallåsen som mere sikker end en klassisk mekanisk lås med nøgle:

»Der kan altid sidde en superhacker et sted, men hvis man er så avanceret vil man nok gå efter at bryde ind i en netbank i stedet. En almindelig indbrudstyv har slet ikke mulighed for at bryde ind i vores lås,« siger han.

Producenterne bag den nye digitallås oplyser, at den er godkendt af forsikringsselskaber på linje med almindelige mekaniske låse.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Haveredskab skyld i brand - i dag er...
bt.dk
Ulrik fra Gift ved første blik tog en...
bt.dk
Familie ryddede op på loftet: Fandt...
bt.dk
Drama på Amalienborg Slotsplads under...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx