17/08-17 08:01; Opdateret: 17/08-17 14:03

Konkursramte andelsforeninger giver Nykredit fremgangKonkursramte andelsforeninger giver Nykredit fremgang

Nykredit øger resultat voldsomt i første halvår ikke mindst efter salg af to meget omtalte andelsforeninger.

storybild

København. Den danske realkreditgigant Nykredit har tjent 5,4 milliarder kroner i første halvår.

Det er en voldsom stigning i forhold til samme periode sidste år. Dengang lød resultatet på 1,8 milliarder kroner.

Den voldsomme stigning er båret frem af vækst i den normale bankforretning samt markant medvind på mere tekniske områder.

Koncernen har kunnet tilbageføre 448 millioner kroner fra kontoen, hvor penge er sat til side på tab til udlån. Og så er der bogført en gevinst på en milliard kroner fra sager mod to andelsforeninger.

– Vi fremlægger i dag det bedste halvårsresultat, Nykredit hidtil har præsteret.

- Der er vækst, kundetilgang og øget aktivitet i både Nykredit Bank og Totalkredit - og samtidig formår vi at sænke vores omkostninger.

- Det viser, at vores arbejde på at gøre Nykredit mere kundeorienteret, mere effektiv og mere rentabel virker, skriver administrerende direktør Michael Rasmussen i regnskabet.

Nykredit, der i regnskabet hæver sine forventninger til hele året, beretter, at der har været medvind på alle cykelstier.

Dertil kom, at Nykredit kunne afslutte sager om to store andelsforeninger, Duegården og Hostrups Have, som koncernen havde lånt penge til. Begge foreninger gik konkurs i 2016.

Nykredit erklærede Hostrups Have konkurs, mens andelshaverne i Duegården fik Højesterets ord for, at de kunne gå konkurs.

Begge ejendomme, der ligger på Frederiksberg, er nu blevet solgt.

- Kuratorerne i konkursboerne AB Hostrups Have og AB Duegården har i 1. halvår afstået andelsboligforeningernes ejendomme.

- Nykredit, der er hovedkreditor i konkursboerne, har i forlængelse heraf kunnet indtægtsføre i alt 1,0 milliard kroner i koncernens halvårsregnskab. Indtægten vedrører tidligere regnskabsførte tab på udlån og swaps, skriver Nykredit.

Så selv om begge gik konkurs, kan Nykredit nu tilbageføre en milliard kroner i regnskabet, efter ejendommene er blevet solgt

Det skyldes, at værdien af ejendommene indtil nu har været nedskrevet som større tab i Nykredits regnskabsbøger end den endelige salgspris.

Ifølge Nykredit betyder selskabets tidligere tab på de to andelsforeninger dog, at det samlet har været en dårlig forretning. Nykredits samlede tab alt i alt for Duegården og Hostrups Have er 450 millioner kroner, lyder det fra Nykredit.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx