Af - 09/03-14 21:51

Undersøgelse: Hver fjerde dansker fusker med CV'etUndersøgelse: Hver fjerde dansker fusker med CV'et

I en ny undersøgelse svarer hver fjerde dansker, at de har prøvet at pynte på deres CV.

storybild

I en ny undersøgelse svarer hver fjerde adspurgte, at de har prøvet at pynte på deres CV. (Billede: Polfoto/BACLIG CAROLINE)

I kampen om drømmejobbet kan det være fristende at pynte lidt på sandheden for at øge sine chancer. Den fristelse falder mange danskere tilsyneladende for.

Økonomer positivt overraskede over jobtal
Økonomer positivt overraskede over jobtal

En undersøgelse, som analysebureauet Wilke har lavet for Newspaq, viser, at 25 procent af danskerne indrømmer, at de pynter på deres CV.

Studerende søger job for sent
Studerende søger job for sent

- Hvis man skriver, at man har været ansat fra 2011 til 2012, så kan det hurtigt godt ligne, at man har været ansat i et år, men i virkeligheden så er det måske fra oktober 2011 til februar 2012, siger Nima Astanehdost, som er direktør for rekrutteringsfirmaet Randstad, til Avisen.dk.

Derfor sælger Rune sig selv for en krone
Derfor sælger Rune sig selv for en krone

Hun bakkes op af karriererådgiver, Gitte Schramm, som ser tendensen som et udtryk for at komkurrencen er hård på arbejdsmarkedet.

- Jeg tror, at det store dilemma for de fleste er, at der er hånd konkurrence på jobmarkedet, og derfor vil de stå som den mest attraktive. Men nogen gange kammer det over, siger hun.

Unge iværksættere vil skaffe job til pensionister
Unge iværksættere vil skaffe job til pensionister

Desuden svarer 41 procent af de adspurgte, at de har prøvet at lyve til en jobsamtale. Det er noget som Gitte Schramm på det kraftigste fraråder, da det ikke er svært at gennemskue.

Caféer udnytter unge med ulønnede prøvevagter
Caféer udnytter unge med ulønnede prøvevagter

- Man skal bare stille de rigtige spørgsmål, og så kan man hurtigt læse det på kropssproget. Det vil gå ud over ens troværdighed, og i sidste ende kan det gå ud over karrieren, siger hun.

Undersøgelsen er foretaget blandt 638 danskere.


LÆS OGSÅ: Bliver dit job overtaget af en robot?

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx