Af - 09/04-15 14:38; Opdateret: 10/04-15 08:21

OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?OVERSIGT: Hvilke konfirmander lander de dyreste gaver?

Kon- og nonfirmanderne i København går voksentiden i møde med den største gaveregn. De får 7000 kroner mere end de unge fra Fyn og det sydlige Jylland.

storybild

Nordjyske konfirmander får en samlet gaveværdi, der er 7000 kroner mindre end københavnerens (Billede: Polfoto/arkiv)

Det er ikke ligegyldigt, hvor konfirmander bor, hvis de drømmer om en kæmpe høst frem mod Store Bededag, som er årets helt store konfirmationsdag. Mens en københavnsk konfirmand får gaver af venner og familie for hele 20.234 kroner, må fynboen og de unge fra det sydlige Jylland nøjes med 13.064 kroner. Det viser en opdateret undersøgelse fra TNS Gallup på vegne af Nordea-fonden.

Trænger du til et smil? Kig på din netbank i dag
Trænger du til et smil? Kig på din netbank i dag

Den markante forskel kan blandt andet skyldes, at konfirmationen for de unge fra det sydlige Jylland og Fyn i højere grad handler om den kirkelige tradition, mens der er mere 'bling' over konfirmationerne i København siger daglig leder af Center for Ungdomsstudier, Søren Østergaard. Han tilføjer:

- Samtidig er der er status i at vise, hvad man kan give ens børn. Men samlet set har de unge ikke flere penge mellem hænderne end for 10 år siden, for der var det til gengæld nemmere for de unge at få arbejde.

19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en
19-årige Sara: Afskaf nu bare SU'en

Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Nordea, giver en forklaring på de store regionale forskelle:

- Hvis mor og far er velhavende, får børnene større gaver. Der er en tydelig sammenhæng mellem husstandsindkomsten og gavestørrelsen, siger hun med henvisning til, at hovedstadsområdet huser de højeste indtægter.

KLIK PÅ GAVEIKONERNE FOR AT SE GAVEVÆRDIERNE

Bankerne står igen i år parat med gavmilde renter i særlige konfirmationstilbud. Hos Sparekassen Kronjylland og Salling Bank kan de unge trække den største gevinst. Her kan 10.000 kroner konfirmationspenge på otte måneder avle 667 kroner, viser en opgørelse fra Mybanker.

Banker lokker konfirmander med skyhøje renter
Banker lokker konfirmander med skyhøje renter

Mens konfirmanderne kan juble over deres nyerhvervede formue, skal festens sponsorer – mor og far – i gennemsnit punge ud med 30.000 kroner for festlighederne.

LÆS OGSÅ: Gang i påskehandlen: Så tæt er dankort på rekord

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx