Af Lars Dinesen - 11/10-17 15:26

Sur arbejdsgiver fik bank til at trække ansats løn tilbageSur arbejdsgiver fik bank til at trække ansats løn tilbage

Pludselig var de 30.000 pist forsvundet igen.

storybild

Modelfoto (Billede: Pixabay)

Virksomheden havde i første omgang held med at få tilbageført en udbetaling, men det indbringer nu pengeinstituttet en næse. Fremmede må ikke røre andres konti.

Det skriver Fagbladet 3F.

En arbejdsgiver kan ikke ringe til banken og få returneret løn, der allerede er indsat på en ansats konto. Heller ikke selv om han er blevet uenig med medarbejderen og mener, at der er udbetalt for meget.

Det slås fast i en ny afgørelse fra Pengeinstitutankenævnet, skriver Fagbladet 3F. Her havde en virksomhed haft held til at få en bank til at tilbageføre over 30.000 kr., der var indsat på en medarbejders konto. Arbejdsgiveren var blevet sur på ham.

Den ansatte protesterede. Derefter udbetalte banken ham først 12.000 kr. og senere 11.000 kr.

Nu forlanger Pengeinstitutankenævnet, at banken også giver ham resten af de 30.000 kr. Hvis arbejdsgiveren har en udestående med den ansatte, så skal det klares på andre måder, understreger nævnet.

Juridisk direktør Kenneth Joensen fra bankernes organisation – Finans Danmark – ønsker ikke at kommentere den konkrete afgørelse. Men han vil gerne generelt og overordnet berolige lønmodtagere og andre.

- Hvis en løn eller andre penge er gået ind på en konto, så kan de ikke uden videre trækkes tilbage. Heller ikke selv om en arbejdsgiver mener, at den udbetalte løn er fejlagtig, siger Kenneth Joensen.

Den aktuelle sag er delikat. Den ansatte var kunde i BankNordik, og han var ansat i et selskab, der er ejet af BankNordik. Derfor havde banken adgang til alle konti og kunne tage selv.

BankNordik respekterer afgørelsen fra Pengeinstitutankenævnet.

- Udbetaling af løn er primært et forhold mellem arbejdsgiver og lønmodtager, hvorfor vi overlader beslutninger herom til disse parter, siger kommunikationskonsulent Rúna Niclasardóttir Rasmussen fra BankNordiks hovedkvarter i Thorshavn på Færøerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kender du ham? Brød ind til kvinde og...
bt.dk
Casper var afhængig af Treo: 'Jeg...
bt.dk
Legendarisk stjerne gør endelig comeback
bt.dk
Var med på arbejde: Alexandra udtaler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx