Af - 18/09-13 07:00

Hver femte må selv betale, når cykel bliver stjåletHver femte må selv betale, når cykel bliver stjålet

Har du husket at skrive dit stelnummer ned? Det er en god idé, hvis du vil være sikker på at få erstatning, hvis cyklen bliver stjålet.

storybild

Det er ikke altid nok at have låst cyklen, hvis du vil have erstatning, hvis cyklen bliver stjålet. Du skal også kunne diske op med stelnummeret, og det er ikke hos alle cykelforhandlere, du kan få det oplyst, hvis uheldet er ude. (Billede: Bjørn Marcus Trappaud)

De fleste har nok oplevet at få stjålet cyklen, og det kan gå hen og blive dyrt, hvis du ikke har skrevet stelnummeret ned.

Hver dag mister 189 deres cykel, og hver femte får ingen erstatning, fordi de ikke kan give politiet stelnummeret, så de kan melde cyklen stjålet. Det skriver tænk.dk på baggrund af tal fra Danmarks Statistik og Forsikring & Pension.

Siden 2009 har cykelforhandlerne ikke skullet registrere og opbevare stelnumrene, og det er derfor i mange tilfælde op til dig selv at huske at få det noteret, hvis du vil have erstatning.

LÆS OGSÅ: Smart kvinde snyder cykeltyv

Det skal du blandt andet, hvis du køber en billig cykel i en af Coops eller Dansk Supermarkeds butikker, der er stoppet med at gemme stelnumrene.

- Det er ressourcekrævende at registrere og gemme stelnumre, og det vil i sidste ende gøre varerene dyrere for vores kunder, siger pressechef hos Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand, til tænk.dk.

Du kan finde stelnummeret på stellet under krankboksen, hvor pedalerne er monteret, eller på det jernrør, hvor sadlen sidder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Traditionsklub tilbage i Superligaen...
bt.dk
Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Tidligere skovrider med...
bt.dk
Medie: Prins Charles fik gæster til...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx