Af - 28/03-16 22:12; Opdateret: 29/03-16 16:58

Apple-ekspert: Ny kurvet kæmpe-iPhone på vejApple-ekspert: Ny kurvet kæmpe-iPhone på vej

Apple går Samsung i bedene og lancerer telefon med buet skærm, vurderer Apple-ekspert.

storybild

Apple har netop lanceret sin iPhone SE, som kan det samme som 6'eren, men hvor der ikke er kælet så meget for designet og skærmen er mindre. Først i 2017 vil Apple være klar til at udfordre Samsung med iPhones med bøjelige OLED-skærme, vurderer ekspert. (Billede: polfoto/arkiv)

Koreanske Samsung giver Apple baghjul og sidder tung på verdensmarkedet for smartphones med en markedsandel på 25,6 procent i tredjekvartal 2015 mod Apples 14,4 procent. Om det er årsagen til, at Apple angiveligt er på vej med en ny telefon med buet OLED-skærm som Samsungs er uvist, men ifølge Forbes arbejder Apple intenst på at indhente Samsungs forspring.

Her får du den nye Samsung-smartphone billigst
Her får du den nye Samsung-smartphone billigst

- Den nye model vil sandsynligvis have en buet skærm og buet glasramme. Andre vigtige funktioner er en OLED-skærm på 5,8 tommer, trådløs opladning og biometrisk genkendelse af ansigt eller iris, siger Ming-Chi Kuo, en af de førende Apple-analytikere på Wall Street, og tilføjer, at telefonen på grund af det kurvede look kommer til at syne mindre end 6S Plus'erens 5,5 tommer.

Til sammenligning har Samsungs spritnye og anmelderroste telefon Samsung Galaxy 7S edge en OLED-skærm på 5,5 tommer.

Spar penge: Køb ny telefon og abonnement hos samme selskab
Spar penge: Køb ny telefon og abonnement hos samme selskab

Kuo forventer først, at Apple er klar med sin OLED-model i 2017, mens den næste iPhone, som ventes lanceret i efteråret 2016, langt hen ad vejen bliver en opgradering af 6'eren og 6S'eren i en tyndere udgave og måske med en ekstra højttaler.

OLED-teknologien har flere fordele i forhold til Apples nuværende LCD-skærme. Farvegengivelsen og kontrasterne er væsentlig bedre, og så bruger en OLED-skærm ikke mindst markant mindre strøm end LCD-skærme.

Stor forskel: Sådan ser emojis ud på forskellige telefoner
Stor forskel: Sådan ser emojis ud på forskellige telefoner

Ifølge Ming-Chi Kuo kan efterspørgslen på smartphones med OLED-skærme blive så stor, at skærmproducenterne ikke kan følge med, hvilket kan tvinge Apple til sideløbende af lancere telefoner med LCD-skærme.

Da Apple i 2010 indtog verdensmarkedet med iPhone 4, skete det med en skærm på bare 3,5 tommer.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Mor til barn på 19 måneder: 'Hvorfor...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Opsigtsvækkende vidneudsagn i retten:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx