Af - 07/09-15 11:11

Danske Issa tror på drømmejobbet- modsat de kvindelige studerendeDanske Issa tror på drømmejobbet- modsat de kvindelige studerende

Ny undersøgelse viser, at mænd har en større faglig selvtillid og tro på karrieren end kvinder. Mød Issa, der har høje jobforhåbninger og Astrid, der har sænket forventningerne. 

Bildstrecke im Grossformat »

Mød Issa Sultan, der er fuld af faglig selvtillid, og læs om Astrid Ljungqvist, der fagligt kan være usikker på sig selv.

Får jeg mon et job, når jeg er færdig på mit studie?

Det spørgsmål bliver åbenbart stillet mest blandt kvinder. En ny undersøgelse viser, at klart flere unge mænd end unge kvinder tror, det bliver nemmere at få job efter studie.

Hos 20-årige Issa Sultan fra Allerrød fejler den faglige selvtillid intet. Han drømmer om at arbejde som "luksus"-ejendomsmægler i New York, og regner med, at han efter studiet går direkte videre ind i en to-årig trainee-stilling, som der kræves, før han kan score drømmejobbet.

- Der er kamp om trainee-stillingerne, så man skal være hurtig ude og sende gode ansøgninger. Men jeg er ret sikker på, at jeg nok skal få en plads, siger Issa Sultan.

'Naturvidenskab? Jamen, hvis du synes, mor ...'
'Naturvidenskab? Jamen, hvis du synes, mor ...'

Issa Sultan har også tænkt meget over sin taktik. Han tager hen i de lokale ejendomsmæglerkæder og spørger til mulighederne for, at han kan få en stilling.

Men trods en nøje gennemtænkt taktik, indrømmer Issa Sulta, at han går med tankerne om, hvorvidt han er god nok:

Jeg spekulerer da i, om folk nu gider at have mig, men jeg tænker altid, at jeg helt sikkert vil kunne udvikle mig bedre end den anden, og derfor skal jeg nok få pladsen. Jeg har meget selvtillid, når det kommer til det. Sådan har det været, helt fra jeg var lille.
Det siger Issa Sultan.

En god start modvirker frafald på studiet
En god start modvirker frafald på studiet

Men ikke alle har fået rygsækken pakket med faglig selvtillid i barndommen. Astrid Ljungqvist på 22 år har måtte sænke jobforventningerne for at sikre sig de bedste chancer for et job efterfølgende.

Er du interesseret i penge og forbrug, og vil du opdateres med historier om emnerne, så like MX PENGE.

Hun håber, at hendes praktikplads kan give hende et fuldtidsjob, når hun er færdig med studierne, og hun søger praktikplads i marketingsafdelingerne, skønt hun mere drømmer om et job i reklamebranchen.

- Jeg vil hellere sikre mig af få et praktiksted, og så må jeg gå lidt ned i forventninger. Jeg vil gå efter marketing. Kampen om reklamebureauerne er hård, siger Astrid Ljungqvist.

Flere og dygtigere unge vil være lærere
Flere og dygtigere unge vil være lærere

Hun kan godt mærke, at drengene på hendes uddannelse tager mere let på fremtiden og er mere selvsikre, og det skaber usikkerhed.

Drenge er mere selvsikre og frembrusende end os piger. Det får én til at tænke mere over tingene. Man tænker: 'hvorfor er jeg ikke så selvsikker. Er det fordi, jeg er dårlig eller mindre kvalificeret?'.
Det siger Astrid Ljungqvist.

5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere
5 succeser: Droppede skolen og skabte deres egen karriere

LÆS OGSÅ: Studerende: Studietal er udtryk for spareøvelse

LÆS OGSÅ: Ny rekord: Så mange har søgt ind på videregående uddannelser

LÆS OGSÅ: Hver fjerde student bruger ikke huen

LÆS OGSÅ: Mange flere ghetto-unge får studenterhue på

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx