Af - 19/05-14 14:40

Dette kommer til at plage Google og FacebookDette kommer til at plage Google og Facebook

Den ny EU-dom, der tvinger Google til at fjerne irrelevante links om privatpersoner, kan få enorme konsekvenser for data-behandlere, mener it-advokat.

storybild

Ny EU-dom vil få mange personer til at kræve deres data fjernet fra søgemaskiner. (Billede: JENS MEYER)

Hvis oplysninger om privatpersoner er forældede og irrelevante for befolkningen, så må Google og andre søgemaskiner ikke fremhæve dem.

Sådan lyder det i dom fra EU-domstolen, hvor Google har tabt en principiel retssag mod en spansk borger.

Vil du opdateres løbende med nyheder om erhverv og forbrug? Så 'like' MX Penge her.

Manden ville have fjernet et resultat, der dukkede frem på Google, når man søgte på hans navn. Her fremgik det, at han i 1998 fik sit hus på tvangsauktion.

Google må ikke længere dele dit privatliv
Google må ikke længere dele dit privatliv

Det faktum, at manden nu har fået medhold, vil medføre en strøm af mennesker, der vil kræve data fjernet, forventer advokat Kim G. Hansen, der er ekspert i internet-jura:

- Google, Facebook og andre data-behandlere vil få travlt med at tage sig af henvendelser fra borgere, som siger ‘jeg vil ikke have, at det her skal være tilgængeligt’, forklarer Kim G. Hansen fra Integra Advokater.

Hemmelig jobaftale koster Apple og Google dyrt
Hemmelig jobaftale koster Apple og Google dyrt

Dommen er opsigtsvækkende, fordi det er første gang, at en domstol klart og tydeligt har gjort Google ansvarlig for den data, som søgemaskinen linker til.

It-giganten har hele tiden hævdet, at Google udelukkende er en platform, der videreformidler andres data, og at virksomheden dermed ikke har noget som helst ansvar for disse oplysninger.

Se Steve Jobs' iskolde mail efter fyring
Se Steve Jobs' iskolde mail efter fyring

Men ifølge Kim G. Hansen står det nu klart, at store søgemaskiner og andre net-medier, der formidler informationer om privatpersoner, har en lovpligtig kontrolpligt.

- Det vil få den konsekvens, at alle, der laver sådan noget, skal tjekke om oplysningerne er relevante og aktuelle. Og det bliver rigtigt svært for Google.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe skandale ved OL: Fuld atlet...
bt.dk
Remee afslører 'X Factor'-mysterie:...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Historien om ’Kærlighed ved første...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx