Af Ritzau - 02/11-16 08:10; Opdateret: 02/11-16 08:20

Amerikansk marked redder europæiske hug til LundbeckAmerikansk marked redder europæiske hug til Lundbeck

Medicinalselskabet Lundbeck kan glæde sine aktionærer med stærk fremgang, selv om det europæiske marked lider.

storybild

Kåre Schultz, administrerende direktør for Lundbeck, har nu leveret tre opjustering på stribe. (Billede: Free/Lundbeck)

På trods af at medicinalselskabet Lundbeck er hårdt ramt i Europa, kan selskabet opjustere sine forventninger til hele året i sit regnskab for årets første ni måneder.

Det amerikanske marked buldrer nemlig frem i takt med, at Lundbecks nye lægemidler vinder terræn.

- Jeg er tilfreds med at se det fortsatte solide momentum for vores kerneprodukter og de forbedringer, vi har opnået i vores profitabilitet, skriver administrerende direktør Kåre Schultz i regnskabet.

Lundbeck forventer nu at omsætte for 15,3 til 15,7 milliarder kroner i 2016 og få et driftsresultat på 2,1 til 2,3 milliarder kroner. For driftsresultatet er det 600 millioner kroner mere end ventet.

Opjusteringen er Lundbeck tredje på stribe.

Det var specielt det amerikanske marked, der artede sig for Lundbecks præparater inden for sygdomme som skizofreni og depression.

Omsætningen i USA steg med en tredjedel til seks milliarder kroner. Bag stigningen stod for en stor dels vedkommende Lundbecks nye antidepressiv Rexulti, der øgede omsætningen med 859 procent til 555 millioner kroner.

Til gengæld er det gået ned ad bakke for Lundbeck i Europa. Her faldt salget med næsten en fjerdedel til 2,2 milliarder kroner.

Det er sket i forbindelse med, at Lundbeck har afhændet et lægemiddel og stadig mister terræn på grund af udløb af patent.

Samlet omsatte Lundbeck for 11,5 milliarder kroner i årets første ni måneder. Nettoresultat lå på 738 millioner kroner.

Det er en markant forbedring fra 2015, hvor Lundbeck gennemførte en stor oprydning og nedskrev værdien af sine lægemidler og de produkter, der er under udvikling. Det betød i 2015 et underskud på syv milliarder kroner.

- Med vores nøgleprodukters store potentiale og den stærkt forbedrede forretningsmæssige position har vi tid og ressourcer til at fortsætte arbejdet med også fremover at udvikle nye og bedre behandlinger af psykiatriske og neurologiske sygdomme, skriver administrerende direktør Kåre Schultz.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx