Af Ritzau - 28/11-16 05:01

Kæmpe prisforskel på den samme tørretumblerKæmpe prisforskel på den samme tørretumbler

Der er op til 5000 kroner at spare på den samme tørretumbler hos forskellige forhandlere, viser en prissammenligning.

storybild

Den store prisforskel på hårde hvidevarer - heriblandt tørretumblere - kan skyldes, at forbrugerne ikke er opmærksomme nok på, hvad varerne koster hos andre forhandlere. (Billede: Free/Monkey Business Images)

Prisen på en ny tørretumbler er ofte værd at undersøge, før dankortet føres igennem terminalen, og der trykkes godkend.

Der er nemlig stor forskel på, hvad den samme tørretumbler koster i forskellige butikker, viser en prissammenligning foretaget på Pricerunner.dk den 22. november 2016.

For eksempel koster en Electrolux EDH3674PW3 tørretumbler 3448 kroner hos Power. Men hos butikken El-Salg Aalborg koster den selvsamme tørretumbler over dobbelt så meget, nemlig 8695 kroner. Det giver en samlet prisforskel på 5247 kroner mellem de to butikker.

Et andet eksempel er en tørretumbler af mærket Siemens WT47W568DN. For denne model er der 5297 kroners forskel på, hvilken butik der sælger den.

Hos elektronikkæden Power koster tørretumbleren 4198 kroner, mens den koster 9495 kroner hos butikken hushjaelpen.dk.

Den store prisforskel kan ifølge Forbrugerrådets cheføkonom Martin Salamon hænge sammen med, at der mangler gennemsigtighed på markedet for hårde hvidevarer.

Men med lidt hjemmearbejde kan der altså være mange penge at spare ved at vælge den billigste forhandler.

Blandt de billigste forhandlere finder man ofte kendte kæder som Bilka, Føtex og Wupti.com, men også lokale forhandlere eller mindre kendte netbutikker.

Hvis tørretumbleren bliver købt hos en forhandler, man ikke er bekendt med på forhånd, som tilmed tilbyder en lav pris, er det vigtigt at have sin sunde fornuft med, siger Martin Salamon.

- Du skal altid undersøge, hvem forhandleren er. Hvis en forhandler giver et ekstraordinært tilbud, skal du tage stilling til, om det også er en forhandler, du har lyst til at handle med, siger han.

Til gengæld bør forbrugerne ikke lade sig afskrække fra at købe hårde hvidevarer på nettet, mener han.

- Det kan være en fordel at købe hos en forhandler med en fysisk butik i ens nærområde, men det behøver ikke være problematisk at købe hårde hvidevarer på nettet. Reklamationsretten er den samme, uanset hvem der sælger, siger Martin Salamon.

Og selv om der er 5000 kroners forskel i prisen på nogle mærker, er der også maskiner, hvor prisforskellen ligger omkring 1000 kroner. For eksempel på en Siemens WT34A101DN eller en Bosch WTA 74101SN.

De mindre prisforskelle kan skyldes forskelle i serviceniveau og generelle vilkår ved købet, som er værd at have undersøgt på forhånd.

- Ved hårde hvidevarer skal man vurdere, om prisforskellen er rimelig, når man ser på, hvad der er inkluderet i prisen i forhold til returret, levering, installation eller andet, siger Martin Salamon.

Fakta: De bedste tørretumblere i test:

- Der er stor forskel på kvaliteten af tørretumblere. Det viser en test, som Forbrugerrådet Tænk har lavet af 48 kondenstørretumblere i 2016.

- Tørretumblerne er blandt andet blevet vurderet på parametre som energiforbrug, tidsforbrug, ensartethed i tørringen, antikrøl, støj og pris.

- Forbrugerrådet Tænk anbefaler Siemens WT47W458DN/05, Bosch WTW875M8SN og Electrolux EDP2074PDW som de bedste køb. De kan fås fra henholdsvis 6499, 4190 og 2190 kroner.

Kilde: Forbrugerrådet Tænk.

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

BT-journalist udsat for...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
UHH: Vender endnu en stor stjerne...
bt.dk
Sigmund fra 'X Factor' langer ud...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx