Af Ritzau - 28/10-16 09:44

Færre danske breve koster PostNord millionerFærre danske breve koster PostNord millioner

PostNord kommer ud af tredje kvartal med et underskud på omkring 75 millioner kroner.

storybild

Mens brevene forsvinder fra postkasserne, bløder PostNord millioner af kroner i deres regnskab. (Billede: Scanpix/Mathias Løvgreen Bojesen)

Der sendes færre breve i Danmark. Det betyder ikke kun mindre arbejde til postbudene. Det gør også ondt i regnskabet hos PostNord, der ejer Post Danmark.

Det er en af konklusionerne fra selskabets regnskab for tredje kvartal.

Selskabet har mellem juli og september tabt 101 millioner svenske kroner - svarende til omkring 75 millioner danske kroner.

En af hovedårsagerne er, at der i Danmark er blevet sendt 17 procent færre breve i perioden. PostNord Danmark står for et driftsunderskud på 209 millioner svenske - svarende til 157 millioner danske kroner.

- Nedgangen skyldes især dårligere resultater i Danmark og Sverige som følge af faldet i brevmængder, hvor der ikke fuldt ud er sket tilpasning på omkostningssiden, siger administrerende direktør Håkan Ericsson.

Mængden af breve, der bliver sendt i Danmark, er faldet støt siden slutningen af sidste år. Det er særligt mængden af A-post, der gør ondt på PostNords regnskab.

Her blev der sendt omkring 50 millioner breve i de tre sidste måneder af 2015.

Fra juli til september i år var antallet af breve nede på 20 millioner. Fra 1. juli blev A-brevet afskaffet og erstattet med den nye tjeneste Quickbrev.

Den faldende brevmængde har kostet flere hundrede stillinger. Så sent som september blev 770 ansatte afskediget fra Post Danmark.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx