Af Ritzau - 29/09-16 08:06; Opdateret: 29/09-16 13:22

Trods milliard-overskud: Derfor fyrer Novo Nordisk 1000 ansatteTrods milliard-overskud: Derfor fyrer Novo Nordisk 1000 ansatte

Trods milliardoverskud er det nødvendigt at fyre 1000 ansatte i Novo Nordisk, siger topchef.

storybild

ARKIVFOTO 2015 Novo Nordisk hovedsæde- - Se RB 16/8 2016 07.35. I kølvandet på Novo Nordisks katastrofale regnskab og den tilhørende decimering på aktiemarkedet, viser det sig nu, at den kolossale nedtur var forventet af flere banker. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2016) (Billede: Linda Kastrup)

Selv om den danske medicinalgigant Novo Nordisk for nylig kunne offentliggøre et milliardoverskud i sit regnskab for første halvår i år, så er der ingen vej uden om en fyringsrunde, hvor der skal skæres 1000 stillinger.

Det siger den afgående topchef i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen. For Novo Nordisk skal vænne sig til at få lavere priser for sine produkter på det store amerikanske marked, og derfor skal der skæres i omkostningerne, siger han.

Like MX Penge på Facebook og bliv opdateret med artikler om finans og forretning.

- I de seneste år har vi ansat folk og er vokset ganske betragteligt. Men vi kan se, at vores forretning i USA vil være presset i 2017 på grund af lavere priser. Der er også usikkerhed om prisniveauet for 2018 i USA. Derfor har vi fundet det nødvendigt, siger Lars Rebien Sørensen.

Novo Nordisk omsatte for 54,7 milliarder kroner i første halvår 2016. Det gav et nettoresultat for insulingiganten fra Bagsværd på 19,4 milliarder kroner.

- Man er nødt til i en forskningsbaseret virksomhed som Novo Nordisk at have et stort milliardoverskud for at have finansiel styrke til at påtage sig den risiko, der ligger i meget forskning og udvikling. Derfor har vi en stærk balance og stærke finanser.

- Det burde ikke være svært at forstå, at når indtægterne ikke stiger så meget, så kan vi heller ikke lade udgifterne stige så meget, siger Lars Rebien Sørensen.

Novo Nordisk skal reducere medarbejderstaben med 1000 ansatte. Omkring 500 stillinger nedlægges i Danmark.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Føles som sommer: 25 grader og sol...
bt.dk
Superliga-klub med vigtig besked før...
bt.dk
Arriva efter Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx