Af - 09/12-16 06:29

Netto donerer 20 tons mad til socialt udsatteNetto donerer 20 tons mad til socialt udsatte

Kampen mod madspil virker. Tonsvis af ellers kasseret mad mætter nu socialt udsatte.

storybild

Tonsvis af mad blev tidligere smidt ud i Netto-kæden, fordi fødevarerne var mærket forkert eller måske var blever lidt stødt. Nu mætter den kasserede mad socialt udsatte. (Billede: Scanpix/arkiv)

Kampen mod madspild hos discountkæden Netto virker. Alene i år har discountkæden i i samarbejde med Fødevarebanken reduceret sit madspil med 20 ton. Det svarer til fire kæmpestore lastbiler fyldt til bristepunktet, oplyser Netto i en pressemeddelelse.

Dansk kamp mod madspild skal udbredes til hele verden
Dansk kamp mod madspild skal udbredes til hele verden

Tidligere blev en Netto-vare smidt ud, hvis den var mærket forkert eller for eksempel var blev stødt ud, men nu bliver de elleres kasserbare fødevarer i stdet givet til sociale organisationer.

- Som den største dagligvarekæde i Danmark ser vi det som vores ansvar at gøre noget aktivt mod madspild. At vi så samtidig kan tage et socialt ansvar er helt fantastisk, udtaler Brian Seemann Broe, Landedirektør for Netto, i pressemeddelelsen og tilføjer:

Dansk app mod madspild får nordisk miljøpris
Dansk app mod madspild får nordisk miljøpris

- Vores gode samarbejde med Fødevarebanken har allerede gjort en mærkbar forskel for både miljøet og for slutbrugeren, og vi er overbeviste om, at de gode resultater vil fortsætte langt ud i fremtiden.

Her i julemåneden vil der være ekstra meget overskudsmad i Netto-butikkerne, og Fødevarebanken planlægger at indsamle varer i en række af kædens butikker juleaften.

10 råd: Undgå madspild, og spar penge
10 råd: Undgå madspild, og spar penge

- Vores opgave er at sørge for, at mad, der ellers skulle være smidt ud, bliver til gode nærende måltider for socialt udsatte. Derfor glæder det os, når vores samarbejdspartnere - ved vores mellemkomst - kan samarbejde om netop dette juleaften, siger direktør i Fødevarebanken Karen-Inger Thorsen og fortsætter:

Ny app fra Netto hjælper mod madspild
Ny app fra Netto hjælper mod madspild

- På den måde er vi med til at sikre, at en masse god overskudsmad, der ellers ville være endt i skraldespanden, nu kommer til gavn.

Kilde: Detailfolk.dk

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: TV-ekspert raser over...
bt.dk
Historisk kro brændt ned til grunden
bt.dk
Kendt tv-ekspert boede på krisecenter...
bt.dk
Annette Heick: Er din kone blevet mand?
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx