Af - 23/10-14 11:24; Opdateret: 23/10-14 11:59

SAS-direktør skal styre DSB: Her er hans lønSAS-direktør skal styre DSB: Her er hans løn

Fra vinger til skinner: SAS-direktør overtager styrepinden i DSB.

storybild

SAS-direktør Flemming Jensen skal nu stå i spidsen for DSB. Løn 4,5 millioner kroner plus det løse. (Billede: polfoto/arkiv)

Ny frontrontfigur for DSB bliver Flemming Jensen, der kommer fra en stilling som Koncerndirektør Operations og talsmand for SAS i Danmark, hvor han har har medvirket til flere spareplaner.

Tusindvis kan kræve penge retur fra DSB
Tusindvis kan kræve penge retur fra DSB

Det har DSB's bestyrelse netop meddelt i en pressemeddelelse:

Bestyrelsesformand for DSB Peter Schütze udtaler:

- Jeg er glad for, at vi i DSB har kunnet tiltrække en så dygtig person som Flemming Jensen. Flemming har med sine erfaringer fra SAS den helt rette ballast til at drive DSB videre. Herunder sammen med de mange dygtige medarbejdere i virksomheden at føre virksomhedens nye strategi ud i livet. Det er et arbejde, der vil komme vores kunder og i sidste ende det danske samfund til gavn.

Allerede nu er DSB klar med julebilletter
Allerede nu er DSB klar med julebilletter

Flemming Jensen, der er uddannet pilot i Det Danske Flyvevåben og har flere ledende stillinger i SAS bag sig, ser frem til at stå i spidsen for DSB:

- DSB er en fantastisk virksomhed med hele Danmark som kunde. DSB har i de seneste år gennemgået store forandringer og er nu en virksomhed med en sund økonomi og med fokus på det, der betyder noget for kunderne: togdriften. Der er skabt en ny og tydelig strategi for selskabet, og jeg glæder mig til sammen med alle kollegerne i DSB at komme i gang med opgaven.

IC4-skrotning kan føre til DSB-konkurs
IC4-skrotning kan føre til DSB-konkurs

Flemming Jensen tiltræder som administrerende direktør i DSB senest den 1. maj 2015. Han får en basisløn på 4,5 millioner kroner om året, plus 25 procent i variabel løn på en resultatkontrakt samt 10 procent i pension.

Den nuværende direktør Jesper Lok fortsætter frem til den 1. december i år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Susanne lever med brændende smerter...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Meghan Markle fik specialfremstillet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx