Af David Andersen - 21/03-18 09:04

Facebook har mistet 365 milliarder på to dageFacebook har mistet 365 milliarder på to dage

Facebook-aktien er styrtdykket som følge af data-skandalen. Markedet frygter sanktioner mod det sociale medie.

storybild

Facebookaktien er styrtdykket i dagene efter voldsomme afsløringer om firmaet. (Billede: BRYAN R. SMITH)

Mark Zuckerbergs livsværk Facebook er rystet i sin grundvold efter flere dage med afsløringer af mediets rolle i det amerikanske præsidentvalg, der blandt andet indebærer salg af mere end 50 millioner brugeres data.

Det har lige nu store konsekvenser for det børsnoterede firma og dets aktionærer, som har mistet et svimlende milliardbeløb på to døgn.

Aktien er faldet med mere end 60 mia. dollars - 365 milliarder kroner - på to dage, oplyser det amerikanske medie Bloomberg.

Således har Facebook mistet flere penge på to dage, end Tesla er værd - og tre gange så meget, som det konkurrerende medie Snapchat er værd, oplyser Bloomberg.

Lavinen startede, da aviserne The Observer og New York Times i weekenden kunne dokumentere Facebooks samarbejde med analysefirmaet Cambridge Analytics, som - tilsyneladende ulovligt - har solgt 50 millioner hovedsageligt amerikanske brugeres personlige oplysninger.

Oplysningerne er derefter angiveligt blevet brugt til at påvirke det amerikanske præsidentvalg, der havde Donald Trump som vinder.

Som konsekvens har det britiske parlament indkaldt Mark Zuckerberg til en høring, og den amerikanske, føderale handelskommission (konkurrencestyrelsen) har meldt ud, at man vil lave en tilbundsgående undersøgelse af sagen.

Læs alt om sagen her (paywall).

De vigtige spørgsmål i sagen er, om Facebook vidste, at Cambridge Analyics indsamlede brugerdata med videresalg for øje, og hvorfor Facebook ikke advarede sine brugere, da salget var en realitet.

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
10-årig dreng troede ikke sine egne...
bt.dk
Silas Holst om forhold til...
bt.dk
Ups! Chelsea-træners telefon ringer...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx