Af - 15/03-16 10:30

Liste: Disse fødevarer skal du ikke putte i køleskabetListe: Disse fødevarer skal du ikke putte i køleskabet

Lægger du løg i køleskabet, bør du læse med her.

Bildstrecke im Grossformat »
Klik videre og få svaret. Læg aldrig tomater i køleskabet. Når tomaterne køles ned, stopper de med at modne, og deres smag dræbes langsomt. Er temperaturen lavere end minus fem, kan tomaternes tekstur og farve også blive påvirket. Det er ikke helt så lige til at sige, hvorvidt bananer skal opbevares i køleskabet eller ej. Det afhænger af, hvor modne de er: Hvis du lægger modne bananer i køleskabet, vil kulden hjælpe bananerne til at forblive modne til par dage længere end ellers. Men lægger du bananerne i, mens de stadig er lidt grønne og hårde, så vil nogle aldrig modnes - ikke engang efter du har taget dem ud af køleskabet. Fjern kartoflerne fra dit køleskab. Hvis du holder kartofler nedkølet, kan kartoflernes stivelse ændres til sukker. Deres tekstur vil blive påvirket, og når du koger dem, vil de blive misfarvet og smage sødt. Løg har brug for at ligge et koldt og tørt sted, hvor der er masser af luftventilation. De skal ikke opbevares i et koldt køleskab. Har du skrællet løget, vil det dog forlænge løgets holdbarhed nogle dage, hvis du kommer det i køleskabet. Kan du godt lide muggent hvidløg? Nej vel? Så lad være med at lægge det i køleskabet. Kommer du hvidløg i køleskabet eller i en plastikpose, vil det nemlig mugne. Det bedste sted at opbevare hvidløg er et tørt, mørkt sted i stuetemperatur, hvor der er rigelig luftcirkulation. Sådan undgår du, at dine hvidløg spirer. Lægger du dit brød i fryseren, vil det sænke den proces, der ældner brødet. Men hvis du kommer brødet i køleskabet, vil det derimod fremskynde den proces. Den kølige temperatur får stivelsen at krystallisere langt hurtigere end ved stuetemperatur.

Hold disse fødevarer udenfor køleskabet - de ha ikke godt af kulden. Kilde: Independent Lifestyle.

Kød, smør og fløde. Det er alle produkter, som de fleste vist godt kan være enige om skal opbevares i køleskabet. Derimod er der flere fødevarer, som ikke ligefrem skriger på et køleskab, men som heller ikke er helt oplagte at opbevare udenfor køleren.

Hvor bør du opbevare eksempelvis kartofler, løg og tomater? Det har Independent Lifestyle et bud på.


Er du interesseret i at læse artikler om fødevarer og forbrug, så like MX Penge på Facebook, hvor vi opdaterer dig med artikler om blandt andet disse emner.

Nogle fødevarer mister deres form og smag - og så bliver de ofte brune, hvis de ligger i kølige temperaturer.

Klik dig gennem galleriet og få svaret på, hvilke fødevarer, der ikke egner sig til at ligge i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Denne ost kan være fyldt med mug

LÆS OGSÅ: Derfor skal du flytte rundt på tingene i dit køleskabet

LÆS OGSÅ: Så længe efter udløbsdatoen holder dine fødevarer

LÆS OGSÅ: Sur smiley: 11 grader varmt kød fundet på hip burgerbar

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
DR-ansat rasede over DR-program: 'Det...
bt.dk
Amalie blogger tit om sit sexliv: Det...
bt.dk
Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx