Af Sebastian Kirk - 11/01-18 09:11

Startede som en joke: Nu har underlig valuta rundet to milliarder dollarStartede som en joke: Nu har underlig valuta rundet to milliarder dollar

Nu er manden bag bekymret

storybild

Kryptovalutaen Dogecoin er baseret på det populære internet-meme 'Doge'.

Litecoin, Ethereum, Ripple, Cardano. Alternativer til Bitcoin er der rigeligt af, og markedet for de såkaldte kryptovalutaer er stort som aldrig før.

2017 blev et særdeles lukrativt år for mange investorer, hvor flere kryptovalutaers værdi steg med tusindvis af procent - deriblandt Dogecoin, hvis markedsværdi på under et år er steget fra omkring 20 millioner dollar til to milliarder dollar i dag.

Det viser data fra sitet CoinMarketCap, der indekserer de mange forskellige kryptovalutaer.

At Dogecoin skulle udvikle sig til en milliardforretning havde Jackson Palmer næppe forestillet sig, da han stiftede valutaen i 2013. Det startede nemlig bare som en joke, hvilket navnet og logoet, som er baseret på det populære internet-meme 'Doge', bærer præg af.

Dogecoin er baseret på det populære internet-meme 'Doge', der oftest er kendetegnet ved en hund af racen Shiba med et nervøst ansigtsudtryk.

Og netop derfor bekymrer den nuværende udvikling Jackson Palmer, der selv forlod Dogecoin-holdet i 2015.

»Jeg synes, det siger meget om den tilstand, markedet for kryptovalutaer er i, at en valuta med en hund på, som ikke har udgivet en softwareopdatering i over to år, har en markedsværdi på over en milliard dollar,« siger han ifølge mediet Coindesk.

Han understreger, at han stoler på, at det nuværende udviklingshold nok skal sørge for, at valutaen er stabil og sikker. Men det gør ham urolig for kryptovalutaernes fremtid, at næsten al opmærksomhed er på kursstigninger.

»Det er bekymrende, at de fleste debatter fokuserer på investeringspotentiale. Det fjerner opmærksomheden på den underliggende teknologi og de målsætninger, som startede hele bevægelsen,« siger han.

Fakta: Kryptovalutaers markedsværdi

Værdien af en kryptovaluta måles ofte i Market Capitalizazion - eller bare market cap (på dansk: markedsværdi). Tallet udregnes ved at gange antallet af mønter i omløb med den nuværende kurs på den enkelte valuta. Herunder kan du se de mest værdifulde kryptovalutaer ifølge CoinMarketCap den 9. januar kl. 18.00:

  • 1. Bitcoin: $248,7 mia.
  • 2. Ethereum: $118,5 mia.
  • 3. Ripple: $89,8 mia.
  • 4. Bitcoin Cash: $41,1 mia.
  • 5. Cardano: $22,2 mia.
  • ...
  • 31. Dogecoin: 1,7 mia. USD ($2,1 mia. den 7. januar)

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerne stillede op til billede med...
bt.dk
Nu kan du købe Medinas ungdomslejlighed
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovligt...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx