Af Ritzau - 12/10-16 20:40; Opdateret: 12/10-16 21:25

SAS-bestyrelsesformand: På tide at flytte hjemmefraSAS-bestyrelsesformand: På tide at flytte hjemmefra

Den svenske og norske stats salg af SAS-aktier får ingen betydning for selskabets strategi, siger Fritz Schur.

storybild

Selv om den svenske og norske stats salg af SAS-aktier ikke får betydning på kort sigt, er det et "symbolsk" salg, mener SASs bestyrelsesformand, Fritz Schur. (Billede: Scanpix/Thomas Lekfeldt)

Den svenske og norske stat har valgt et fint tidspunkt at begynde at sælge ud af deres aktier i luftfartsselskabet SAS. Det mener Fritz Schur, der er bestyrelsesformand for SAS.

- SAS er jo lige fyldt 70 år for nogle få uger siden. Nu er det vel på tide at begynde at tænke på at flytte hjemmefra, siger han.

De to stater vil i første omgang forsøge at sælge op imod 19 millioner aktier i luftfartsselskabet. Det svarer til 5,8 procent af aktierne i selskabet.

Det salg vil ikke få nogen stor betydning for strategien i SAS, forudser Fritz Schur.

- Det frasalg, der sker nu, kan jeg ikke se, får nogen betydning for SAS. Så må vi se, i hvilket tempo og hvor meget staterne i givet fald vil fortsætte med at sælge ud, siger han.

Frasalget betyder, at Norge, Sverige og Danmark ikke længere tilsammen ejer omkring halvdelen af aktierne i luftfartsselskabet.

Selv om det ikke får betydning for forretningen SAS, kalder bestyrelsesformanden det symbolsk, at de to stater begynder et frasalg af deres aktier.

Det betyder dog ikke, at der ikke længere er en stabil koalition af storaktionærer, der sidder med et flertal af aktierne, forklarer Fritz Schur.

Han peger på, at de tre lande sammen med den fjerde store aktionær, Wallenberg-koncernen, stadig vil stå for en majoritet af aktierne.

- Det var faktisk de tre stater og Wallenberg-koncernen, der sammen stiftede SAS for 70 år siden. Der er stadigvæk fire aktionærer, der tilsammen har en majoritet, siger bestyrelsesformanden.

- For bestyrelsen og ledelse er det business-as-usual, også i overmorgen.

Hvis de to staters plan går igennem, vil den svenske stat have en ejerandel på 17,9 procent, mens den norske stat vil have 11,9 procent.

Den danske stat ejer 14,2 procent af aktierne og har ifølge en pressemeddelelse fra Finansministeriet ingen planer om at sælge.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx