Af - 11/07-14 06:56

Unge: selvfølgelig er det i orden at komme for sent på arbejdeUnge: selvfølgelig er det i orden at komme for sent på arbejde

Langt de fleste danskere møder til tiden på arbejde og mener, at det er uacceptabelt at komme for sent. En del unge ser anderledes på den sag, viser ny undersøgelse.

storybild

Mange unge fokuserer mere på at løse deres arbejdsopgaver på jobbet end på at møde til tiden, siger forsker. (Billede: polfoto/arkiv)

Næsten hver femte ung – helt præcis 18 procent - mellem 18 og 29 år er kommet for sent på arbejde den seneste måned, og hver tiende ung opfatter det ikke som et problem at komme 5-15 minutter for sent på arbejde et par gange om ugen. Det viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for metroxpress. Til sammenligning mener kun fire procent af de 50-59-årige, der går på arbejde, at det er i ordne at komme for sent en-to gange ugentligt.

Kontanthjælpsreform presser unge i gang
Kontanthjælpsreform presser unge i gang

Spørger man de unge selv, vil de næppe mene, at de har en dårligere arbejdsmoral end deres ældre kolleger, siger Karl Fritjof Krassel, som forsker i unge, uddannelse og beskæftigelse på det nationale forskningsinstitut KORA.

- Mange af dem vil nemlig slet ikke opfatte mødetid som et moralsk spørgsmål om, at man skal møde til tiden. For dem handler det om at løse deres arbejdsopgaver, mens ældre medarbejdere formentlig hænger mere fast i 8-16-tankegangen fra industrisamfundet. For unge flyder arbejde og fritid mere sammen, siger han og tilføjer, at denne tilgang til arbejdet selvsagt er mere udbredt i videnjob, end hvis man skal åbne en butik klokken 9.00.

Her er sommerens fem bedste partybyer
Her er sommerens fem bedste partybyer

Adjunkt ved Center for Ungdomsforskning Arnt Vestergaard Louw påpeger, at den såkaldte generation Y har et stort drive og er meget kreative, men også har en tendens til at tænke: 'Hvad kan arbejdsmarkedet tilbyde mig' og ikke: Hvad kan jeg tilbyde arbejdsmarkedet.

- Pligtfølelsen fylder nok mindre blandt unge i dag, end den gjorde i tidligere generationer, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx