Af - 10/04-15 13:24; Opdateret: 10/04-15 15:10

Kun i dag: Flyv til London for en 10'erKun i dag: Flyv til London for en 10'er

Det er næsten så godt som gratis eller?

Bildstrecke im Grossformat »

Det meget omdiskuterede lavpris-flyselskab Ryanair kører med et vanvittigt tilbud i disse dage.

Hver tirsdag og onsdag i april og maj kan man flyve til London (Luton) fra København på den mest skrabede afgang (uden forsikring, kun håndbagage, tilfældig plads mv.) for sølle 10 kroner klokken 06.45 og tilbage til København for 10 kroner klokken 07.50, men billetten skal bestilles i dag fredag 10. april.

Der er dog en del 'fælder', som du skal undgå, for ellers kan din billet blive meget dyrere. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

Men hvordan kan man lave så billige rejser? Og hvad betyder det for industrien herhjemme? Det har metroxpress spurgt økonom og senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank om.

- Det er jo et spørgsmål om, at Ryanair skal fortælle, de er kommet til København. Flyselskabet er i forvejen kendt for billige billetter, så når de skal gøre sig lækre og åbne nye ruter, så er det med disse ekstremt billige priser, siger han og gør dog opmærksom på, at der er andre ting, som kan gøre rejsen mindre attraktiv:

Her er Ryanair’s mange gebyrtrick: Er prisen nu også så lav?
Her er Ryanair’s mange gebyrtrick: Er prisen nu også så lav?

BLOG: Ryanair – som at knalde med en sexslave
BLOG: Ryanair – som at knalde med en sexslave

- Hvis man flyver til Luton, kan man kigge på, hvad det koster, at komme til London derfra i kroner og øre og i tid. Det gør så, at det alligevel ikke er alle, der vælger den her ekstremt billige pris. Spørgsmålet er også, hvor mange af passagerene, der er taget fra andre selskaber, og hvor mange er nye. Der er ingen tvivl om, at de avler trafik på grund af deres lave priser, og de kommer til at trække kunder fra Norwegian og SAS, lyder vurderingen.

Som tidligere nævnt er Ryanair et omdiskuteret selskab, da vilkårene for medarbejderne har været debatteret livligt. Men senioranalytikeren tror ikke, at danskerne kommer til at droppe selskabet af den grund.

- Vi har ikke tidligere i Europa set, at forbrugere har fravalgt Ryanair. Det tror jeg heller ikke, vi får at se i Danmark.

Som du kan se på tweetet med dagens tilbud, så er det dog ikke alle, der er vilde med den billige pris:Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ryanair.

LÆS OGSÅ: Priskrig i luften: Fly til New York for 100 kroner

LÆS OGSÅ: Rejse-ekspert: Priskrig bliver en fest for flypassagerer

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx