Af - 20/01-17 18:36

Så meget koster det at leje en lille studie-lejlighed i de store byerSå meget koster det at leje en lille studie-lejlighed i de store byer

Det seneste år er huslejen på en 2-værelseslejlighed i København steget med 15 procent til nu knap 11.000 kroner om måneden. Huslejepriserne i de store studierbyer vil stige igen i år, vurderer ekspert.

storybild

Huslejepriserne i især København brager i vejret. (Billede: Scanpix/arkiv )

Huslejepriserne fortsætter med at brage i vejret i København. To studerende på SU kan nu lige akkurat skillinge sammen til huslejen på en gennemsnitlig 2-værelseslejelejlighed.

I 2016 landede huslejen på knap 11.000 kroner om måneden - helt præcis 10.838 kroner - svarende til to gange SU på 5.500 kroner efter skat.

16 kvadratmeter studielejlighed solgt for 2,3 millioner kroner
16 kvadratmeter studielejlighed solgt for 2,3 millioner kroner

Det viser tal, som Danmarks største lejeboligformidler, Boligportal, har trukket for Finans.dk.

Fra 2010 til 2016 er huslejen på alle størrelser lejelejligheder i København steget med gennemsnitligt 4o procent, og alene fra 2015 til 2016 er huslejen steget med 15 procent for 2-værelseslejligheder.

Boligpriserne steg endnu et nøk mod slutningen af 2016
Boligpriserne steg endnu et nøk mod slutningen af 2016

Intet tyder på, at prisstigningerne i København og i de øvrige store studiebyer vil aftage foreløbig, lyder vurderingen fra Boligportals administrerende direktør, Anders Hyldborg.

- Vi oplever en enorm søgning og efterspørgsel af boliger i disse byer, hvilket selvfølgelig fastholder den nuværende trend. På nuværende tidspunkt er manglen på lejeboliger ganske enkelt enorm, og så længe udlejerne bygger delevenlige lejligheder, er der ingen umiddelbar udsigt til, at huslejepriserne vil stagnere, siger han til Finans.dk.

Bank: Københavnsk boligmarked lukker for førstegangskøbere
Bank: Københavnsk boligmarked lukker for førstegangskøbere

Studerende i de andre store studiebyer skal dog bruge væsentlig færre penge på husleje end studerende i Københvan. Hvis to studerende går sammen om at leje en to-værelseslejlighed i Aarhus er gennemsnitsprisen 7.307 kroner.

I Odense slipper de med 5.463 kroner, mens to studerende i Aalborg kan flytte ind i en to-værelseslejlighed for 5.331 kroner om måneden eller mindre end halvdelen af prisen i hovedstaden.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Danmarks sejeste 11-årige? Tobias er...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Wozniacki risikerer at miste...
bt.dk
Her er vinderen af børnenes MGP
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx