Af - 24/01-14 12:28

GUIDE: Sådan får du gratis og lovlig adgang til Netflix i USA og tusindvis af filmGUIDE: Sådan får du gratis og lovlig adgang til Netflix i USA og tusindvis af film

Flere programmer på internettet gør det muligt at skifte Netflix-land, så man kan få adgang til mange flere film og tv-serier.

storybild

Danskere må nøjes med en fjerdedel af indholdet på Netflix' amerikanske version - men flere programmer gør det muligt at skifte til en amerikansk profil - gratis og lovligt. (Billede: Imdb)

Hvis du synes, at udvalget i den danske version af Netflix er lidt for sparsomt, så er der et smart trick, der kan give dig nem adgang til samtlige film og tv-serier, der er tilgængelige via streaming-tjenestens udenlandske sites.

Netflix bruger en såkaldt geo-blokering, der skal sørge for, at brugerne i de enkelte lande kun har adgang til et særligt udvalg af film og tv-serier.

Se dato for ny sæson af 'House of Cards'
Se dato for ny sæson af 'House of Cards'

Men der findes flere lovlige værktøjer på nettet, der gør det muligt at skifte til den amerikanske udgave af Netflix eller et andet land.

En metode er at bruge det lille gratis plugin Hola, der kan findes gratis på Hola.org.

Når du har installeret Hola, får du et ekstra ikon i din værktøjslinje, som du kan bruge til at skifte nation. Det giver dig fri adgang til det fulde Netflix-arkiv.

Derudover er det muligt at bruge programmet Unblock-US på hjemmesiden www.unblock-us.com, der er en såkaldt smart-DNS. Det fungerer ved, at man downloader et program, som man aktiverer, inden man logger på Netflix.

Ekspert: Derfor er Blockbuster snart fortid
Ekspert: Derfor er Blockbuster snart fortid

En tredje lignende løsning er at oprette en DNS-forbindelse gennem firmaet Unlocator på https://unlocator.com/.

Den eneste ulempe er, at du ikke kan få danske undertekster, når du streamer indhold fra udenlandske versioner af Netflix.

Ifølge it-advokat Martin Von Haller Grønbæk er der intet ulovligt ved disse metoder i forhold til rettighedshaverne:

- Jeg mener ikke, at man gør noget ulovligt over for rettighedshaverne. Hvis jeg bruger min danske Netflix-konto, mens jeg sidder på hotel i Bruxelles, er det jo heller ikke ulovligt, siger han til metroxpress.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

9-årig dreng dræber sin 13-årige...
bt.dk
Skisportsstjerne har scoret...
bt.dk
Blot uger før sin død: Stephen...
bt.dk
13 unge bilister taget af politiet på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx