Af - 04/09-15 13:08

LISTE: Her er de værste oplevelser med AirbnbLISTE: Her er de værste oplevelser med Airbnb

Skimmelsvamp, en kæmpe opvask, hundeblod og en ejer, der skriger ud gennem vinduet, mens lejerne i protest forlader lejligheden. Læs de vildeste oplevelser med Airbnb.

Bildstrecke im Grossformat »
Elin på 32 år fortæller: 'Næsten alle de lejligheder, jeg har lejet gennem Airbnb har været rigtig fine. Men mine erfaringer fra Kiev (Ukraine) var ikke så positive. Da vi ankom til adressen, kunne vi ikke finde det rigtige hus, uanset hvor meget vi kiggede. Endelig dukkede den kvinde op, der lejede lejligheden ud. 'Lejligheden er gået i stykker, skal I skal bo her', sagde hun og viste os i stedet hen til et rigtigt tarveligt hus. Huset lignede en kælder. Der var gitter for vinduerne, og elevatoren manglede loft. Der var skimmelsvamp i badeværelsesloftet og døren til toilettet kunne ikke lukkes.' 27-årige Jonathan 27 havde også en af de Airbnb-oplevelser, man frygter: 'Jeg havde udlejet min lejlighed til et ungt par fra Madrid. De var rare, og jeg fik øvet mit spanske en lille smule, da jeg skulle give dem nøglen og vise dem det vigtigste i lejligheden. Da jeg tre dage efter fik lejligheden tilbage, var det dog ikke helt godt. Udover det meget snavsede gulv, var der sminkerester på mit bord, og de havde brutalt skrabet min teflonstegepande med en gaffel - faktisk var ridserne flere millimeter dybe, så de må virkelig have hadet Jamie Oliver. Nogen havde kastet op i badet og glemt at tørre op efter sig på det toilettet, som stod ved siden af, og som var dækket til af opkast. Sofia på 24-år siger: 'Vi havde reserveret en lejlighed sidste år! Glade og begejstrede kom vi om eftermiddagen, dagen før festivalen i Göteborg og ringede på dørklokken. Da døren åbner, og vi kommer indenfor, træder vi lige ind i en før-fest. To tydeligt beruset piger ryger i lejligheden. De begynder at tale om aftenens festplaner, om deres ekskærester, aftenens planlagte narkotikaindtag, og de spekulerer på, om det er okay, at de kommer tilbage senere på aftenen. I køkkenvasken tordner et bjerg frem af opvask, og den ene pige siger, at vi kan vaske det op, nu hvor vi kommer til at bo der. På gulvet i soveværelset ligger en bunke af hendes uvaskede tøj 'som bare skal blive liggende'. Jeg skifter tøj, men en af pigerne begynder at rage på min ven. Vi beslutter os for at gå, og pigen skriger på os gennem vinduet. Vi forsøgte at anmelde det til Airbnb, men vi fik ikke pengene tilbage. Det endte med, at vi måtte klemme os ind hos forskellige venner, men vi havde en dejlig uge alligevel! 32-årige Petter fortæller: 'Min partner og jeg ville leje et hus i Venice Beach i Los Angeles. Da vi mødtes med ejeren at få nøglen, blev jeg overrasket af hans to store Scooby Doo-hunde. De var helt vilde, hoppede op og ville lege. Jeg kan godt lide hunde, så jeg legede med dem. Efter et par sekunder, bemærkede jeg imidlertid, at noget var galt. Jeg havde blod på hænderne. Og skjorten. Og bukserne. Alt på mig var dækket i hundeblod. Vores bil stod lige ved siden af og havde blodsprøjt på hele den ene side. En af hundene havde eksem, men havde bidt det af, med resultatet, at der var blod over det hele. Jeg tog et langt brusebad, så snart vi kom ind i huset.

Her er fire historier, der kan afskrække dig fra at leje eller udleje gennem Airbnb.

Siden 2008 er flere og flere begyndt at leje eller leje ud gennem Airbnb. Derfor er det intet under, at ikke alle udlejninger er helt perfekte. Men engang imellem er der nogle historier, som overgår grænsen for det unormale.

Fire svenskere har fortalt om deres Airbnb-mareridts til svenske Metro.

'Jeg var dækket af hundeblod' - sådan lyder bare en af de vilde oplevelser. Læs dem alle fire i galleriet ovenfor.

Mark lejede sit hus ud på Airbnb og fik sit livs chok, da han kom hjem
Mark lejede sit hus ud på Airbnb og fik sit livs chok, da han kom hjem

LÆS OGSÅ: De fleste andelsforeninger tillader ikke udlejning gennem Airbnb

LÆS OGSÅ: Iværksættere starter Airbnb for både

LÆS OGSÅ: Falsk udlejning af sommerhus - rumænere er anholdt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx