Af - 30/04-17 19:32; Opdateret: 09/05-17 08:21

Ny rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ureNy rekord: Jonathan og Christian scorer millioner på helt specielle ure

Jonathan og Christian blev kendt, da de overbeviste fire ud af fem løver i DR-programmet 'Løvens Hule' om at investere i deres projekt. Siden tog det fart - og nu har duoen slået en dansk crowdfunding-rekord.

Bildstrecke im Grossformat »

Da Jonathan og Christian mødtes i gymnasiet, begyndte de at tale forretning, og en dag opstod idéen om at lave ure ud af bildele. Det blev til REC Watches, der snart fik 900.000 kroner fra fire ud af fem investorer i DR-programmet 'Løvens Hule'.

Siden er det gået så godt for de to iværksættere, at de søndag satte dansk rekord på crowdfunding-sitet Kickstarter.

Dansk mangemillionær søger praktikanter: Er det dig?
Dansk mangemillionær søger praktikanter: Er det dig?

Pengene fra 'Løvens Hule'-millionærerne gik til at producere et batteridrevet ur, udført med dele fra en Mini Cooper, og det solgte som varmt brød. De to iværksættere besluttede herefter at lade kunderne bestemme, hvilke biler der skulle bruges.

Folkets valg faldt på den klassiske amerikanerbil Ford Mustang, hvilket var en så stor opgradering fra Mini Cooperen, at drengene besluttede at gå hele vejen ved også at skifte Kina-indmaden ud med ægte, mekaniske urværker.

DR-børnevært droppede skærmen: Nu er han mangemillionær
DR-børnevært droppede skærmen: Nu er han mangemillionær

Beslutningen hævede omkostningerne og mere end firedoblede prisen til 10,000 kroner. Det betød, at midlerne måtte findes på Kickstarter. Kunderne tog heldigvis godt imod, og REC Watches ‘crowdfundede’ i første gang over 3 millioner kroner.

Afstemningen fortsatte dog, og de kræsne kunder ville have vildere ure lavet af hurtigere biler, og snart blev de to unge københavnere sendt ud for at købe Porsche 911-luksusbiler. Ikke for at ræse dem ned ad Strandvejen, men for at hugge dem til materialer.

Kendt iværksætter vil koble din hjerne til en computer
Kendt iværksætter vil koble din hjerne til en computer

De øgede omkostninger ledte til endnu en kampagne, der sluttede søndag med et indsamlet beløb på 4 millioner kroner. Jonathan og Christian kan dermed kalde sig Danmarks 'Kickstarter-konger', da de nu har indsamlet i alt 7,2 millioner kroner i løbet af deres to kampagner.

Jacob blev smidt ud af skolen og havde kæmpe gæld - nu er han millionær
Jacob blev smidt ud af skolen og havde kæmpe gæld - nu er han millionær

En af de fire investorer fra Løvens Hule, Just Eat-grundlæggeren Jesper Buch, er stolt af drengenes succes:

- Jeg synes det er fedt, at de slår endnu en rekord. Jeg er meget stolt over og glad for investeringen. Produkterne er vold-fede, teamet er kick-ass og fremtiden ser lys ud for REC Watches, udtaler iværksætteren til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Syvårig skrev brev til Google for at få et job - Så fik hun svar fra direktøren

LÆS OGSÅ: Ny app skal gøre op med ubrugte gavekort

LÆS OGSÅ: Ny genial opfindelse: Nu kan du let teste, om der er stoffer i din drink

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frustreret Superliga-profil til...
bt.dk
FCM kvajer sig mod AaB: Her er BTs...
bt.dk
Fagforeningsboss direkte inde fra...
bt.dk
Legendarisk dansk band: Ulovlig trick...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx