Af - 20/05-16 07:01

Derfor bør du spænde din IKEA-kommode fast til væggenDerfor bør du spænde din IKEA-kommode fast til væggen

IKEA-kommode har dræbt tre børn i USA, fordi kommoden ikke var spændt fast til væggen. Men en ny undersøgelse afslører, at kun hver tredje dansker spænder deres IKEA-møbler fast.

Bildstrecke im Grossformat »

IKEAkommoder fra møbelserien MALM er væltet ned over - og dræbt - tre drenge. IKEA svarer, at møblet burde været blevet spændt fast til væggen. Men ny undersøgelse afslører, at hver tredje dansker ikke spænder deres IKEAkommoder- og reoler fast.

Det er med at læse manualen ordentligt, når du køber ting fra IKEA. For nyligt kunne metroxpress nemlig fortælle, at endnu et barn i USA er død, fordi en IKEA-kommode fra møbelserien MALM var væltet ned over drengen. Serien sælges også herhjemme.

Det er det tredje barn i USA, der på bare to år har mistet livet, fordi en IKEA-kommode er faldet ned over barnet.

- Så vidt vi er orienteret, var kommoden ikke fastgjort til væggen, da ulykken skete, hvilket er en væsentlig del af produktets samlevejledning, sagde Tina Lindharth, der er kommunikationsansvarlig i IKEA Danmark til metroxpress i april.

I den forbindelse opfordrede hun alle danske forbrugere til at fastgøre større møbler som eksempelvis kommoder, garderobeskabe og reoler til væggen.

Beatrice fik IKEA til at fjerne skilt: Kan du se hvorfor?
Beatrice fik IKEA til at fjerne skilt: Kan du se hvorfor?

Men det er de færreste, der har spændt deres møbler fast.

30 procent svarer i en ny undersøgelse, at de har købt en reol eller en kommode i IKEA, som de ikke har spændt fast til væggen med det vægbeslag, der fulgte med. 66 procent har enten spændt deres møbel fast, eller også har de ikke en kommode eller en reol fra IKEA

Undersøgelsen understreger, hvor vigtigt det er at oplyse forbrugerne om, at de skal væltesikre kommoder og skabe, både når det gælder IKEAs møbler og møbler fra andre virksomheder.
Det skriver Mette Maria Starcke, der er Corporate Communicator hos IKEADanmark som reaktion på undersøgelsen til metroxpress.

GALLERI: 14 beviser på at det bare er lidt sjovere at handle i IKEA
GALLERI: 14 beviser på at det bare er lidt sjovere at handle i IKEA


Hun oplyser, at IKEA gør rigtig meget ud af at fortælle, at man skal væltesikre kommoder og skabe. Det skilter de både med i deres varehuse, på IKEA.dk og i samlevejledningen, der følger med den enkelte vare.

- Men i sidste ende er vi ikke herre over om kunderne følger vores råd og bruger de sikkerhedsbeslag, der følger med møblerne, skriver Mette Maria Starcke.


IKEA tilbagekalder produkt efter kvælningsfare
IKEA tilbagekalder produkt efter kvælningsfare

LÆS OGSÅ: Derfor har IKEA-kopper et lille hak

LÆS OGSÅ: WOW: Sådan forvandler hun IKEA-kommode

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Milliardæren og Mærsk er væk: Liberal...
bt.dk
Se billedet: 'Gift ved første...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx