Af - 11/05-14 20:13; Opdateret: 11/05-14 20:31

Kendt vaskemiddel i uheldigt nazi-dramaKendt vaskemiddel i uheldigt nazi-drama

Det populære vaskemiddel Ariel er kommet i strid modvind, efter de er blevet beskyldt for at komme med åbenlyse Hitler-referencer.

storybild

Det populære vaskemiddel Ariel er kommet i strid modvind, efter de er blevet beskyldt for at komme med åbenlyse Hitler-referencer. (Billede: Polfoto)

Tallet 18 skal man holde sig fra i Tyskland.

Det kan milliardvirksomheden Procter & Gamble skrive under på. De står bag kendte varemærker som Gillette, Pampers, Duracell og Ariel. Og især med sidstnævnte har de fået at føle, at sårene fra Anden Verdenskrig endnu ikke er lægt i Tyskland.

Sådan snyder kunder butikker for millioner
Sådan snyder kunder butikker for millioner

Tallet 18, som Ariel har brugt på en række kampagnepakker, er nemlig en direkte reference til nazisternes leder, Adolf Hitler. 1 er det første bogstav i alfabetet, A, imens 8 er det ottende, H: AH, Adolf Hitler.

Polemikken omkring Hitler-referencerne har fået Procter & Gamble til at gå ud med en offentlig undskyldning og et løfte om, at de pågældende produkter ikke længere bliver leveret i Tyskland.

Unge vil have de kemikalier, de er vant til
Unge vil have de kemikalier, de er vant til

- Vi beklager virkelig, hvis der er nogen utilsigtede associationer, og vi distancerer os klart fra enhver højreradikal ideologi, siger talsperson for Procter & Gamble, Gabi Hässig.

Det skriver flere internationale medier, heriblandt nydailynews.com.

Også på vaskepulverpakkerne, ikke den flydende variant, som ses på billedet herover, mener kritikere at kunne finde referencer til Der Führer. Her er tallet 88 printet på for at indikere, at der er til 88 vaske. Men ud fra samme analogi som før, betyder de to 8-taller HH - altså 'Heil Hitler'.

I Tyskland er det ulovligt at komme med nazi-tilkendegivelser, hvorfor talkombinationer er blevet en måde for nynazisterne at omgå lovgivningen på.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billederne fra det nye Noma:...
bt.dk
Danske 'AC' lægger sig fladt ned...
bt.dk
Andreas Christensen scorede...
bt.dk
Frygtet sygdom på fremmarch i Europa:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx