Af - 26/01-16 11:16

Derfor fungerer rejsekortet ikke for pendlere i hovedstadenDerfor fungerer rejsekortet ikke for pendlere i hovedstaden

Rejsekort med indbygget pendlerkort ville være en gevinst for passagererne, men det kan tage lang tid, før det er klar, lyder det fra trafikselskab.

storybild

Det kommer til at tage tid, før pendlerkortet er integreret i rejsekortet. (Billede: polfoto/arkiv)

- Vi snakker forhåbentlig ikke to år.

Sådan lyder det fra centerchef i hovedstadens trafikselskab Movia Eskil Thuesen om udsigten til at pendlerkortet smelter sammen med rejsekortet. Kommentaren falder, efter metroxpress i går skrev, at det i hovedstadsområdet er over 9.000 kroner dyrere om året at pendle med sit rejsekort til og fra arbejde gennem fire takstzoner end med pendlerkort – også Kalder periodekort.

Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året
Drop rejsekortet og spar over 9.000 kroner om året

Passagerer, der ikke har været opmærksomme på dette, har altså snydt sig selv for tusindvis af kroner. Det havde de ikke gjort, hvis det elektroniske rejsekort automatisk blev konverteret til et pendlerkort med en fast pris månedspris efter et bestemt antal rejser om måneden. Men den funktion fik trafikselskaberne ikke bestilt hos rejsekort A/S, da kortet blev sat i søen helt tilbage i 2003.

- Det har vi først bestilt senere, og det er ikke helt færdig endnu. Vi vil være helt sikre på, at det fungerer, før vi melder det ud. Men det er i proces, og der vil komme en model, hvor man kan få pendlerkort på sit rejsekort, siger Eskil Thuesen.

Snyd med rejsekortet: Passagerer kører gratis
Snyd med rejsekortet: Passagerer kører gratis

I dag er det altså klart billigst at købe et pendlerkort på for eksempel 30 dage, forudsat at man er helt sikker på, at man skal rejse mere eller mindre dagligt (flere end 25-26 rejser på en måned). Movia bekræfter nemlig, at pendlerkortet ikke er så smart, hvis man på grund af sygdom eller andre uforudset årsager ikke får det brugt, for så er en stor del af pengene for kortet tabt.

Rejsekort: Skarp kritik til Transportministeriet
Rejsekort: Skarp kritik til Transportministeriet

Et 30 dages pendlerkort til strækningen Roskilde-Nørreport St. tur/retrur koster for eksempel 1.235 kroner, men man får under halvdelen af beløbet tilbage, hvis man ønsker at refundere det ubrugte kort.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx