Af - 28/09-15 10:49; Opdateret: 29/09-15 11:07

Pas på: Fupfirmaer går på rov på nettetPas på: Fupfirmaer går på rov på nettet

Sådan får du dine penge tilbage igen, hvis du er faldet i en af fupmagernes fælder på nettet.

storybild

Bagmændene gennem sig - denne gang - bag anonymiserede eller falske registreringsoplysninger. (Billede: produktfoto)

Hvem ønsker ikke at have fløjsbløde fødder? Annette Oddershede fra Søborg kunne ikke modstå tilbuddet på en elektrisk fodfil til halv pris, da der torsdag i forrige uge poppede en reklame fra Velvetfodfil.com op på Facebook. Hun bestilte en med det samme, og de 199 kroner blev trukket kort efter.

- Det lød som et fint tilbud, siger hun.

Men fodfilen er aldrig dukket op. Det er til gengæld 37 røde, ildevarslende, et-stjernede anmeldelser af Velvetfodfil.com på Trustpilot, hvor ordene 'fup' og 'svindel' kappes om pladsen. Det er noget færre end de fem grønne Trustpilot-stjerner, webshoppen svigagtigt smykker sig med. Men her stopper fupnummeret ikke:

Er du interesseret i forbrug, privat økonomi og iværksætteri, og vil du opdateres med historie om disse emner, så like MX PENGE her

Webhoppen angiver, at den har adresse på Regeringsg. 79 i Stockholm, men her ligger en børnehave og et rejsebureau, og det opgivne cvr-nummer eksisterer ikke. Tre andre webshops, som også kun sælger ét produkt og har samme hjemmesideopbygning, henfører til samme adresse i den svenske hovedstad.

Kunder raser over nyt bikini-fusk
Kunder raser over nyt bikini-fusk

Den ene, Nicerdicerplus.eu, benytter samme falske cvr-nummer som Velvetfodfil.com. Samtidig påstår ejerne af Nicerdicerplus, at shoppen har solgt flere end 5.000 grøntsagshakkere i 2014. Det er ganske overraskende taget i betragtning, at webshoppen blev oprettet den 18. august i år.

Også webshoppen Mitsmil.com, som sælger tandblegningspenne, og Agelesscreme.net, som sælger en mirakel-antirynkecreme, har forbindelse til adressen Regeringsg. 79, Stockholm.

På Trustpilot raser de kunder, der har afgivet ordre på Mitsmil.com. Ingen af de 14 kunder har fået leveret de tandblegningspenne, de har bestilt og betalt, og samtlige anmeldere har givet Mitsmil.com en rød stjerne. Det anfægter ikke bagmændende bag Mitsmil.com, som har udstyret deres webshop med fem grønne Trustpilot stjerner og underteksten 'Perfekt'.


18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det
18-årig snød alle til at tro på million-succes: Derfor gjorde jeg det

Bagmanden eller bagmændene bag de fire webshops har oprettet domænerne anonymt gennem Godaddy.com og tjenesten Domains by Proxy eller ved ganske enkelt at opgive falske registreringsoplysniger.

Et sted i Jylland sidder en ældre pensioneret kvinde - som metroxpress har talt med - i hvert fald og undrer sig såre over, hvorfor hendes telefonnummer - 'som jeg har haft i 48 år', som hun siger - optræder i registreringsoplysningerne for to webshops, der sælger henholdsvis grøntsagshakkere og tandblegningspenne.

Direktør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfusk
Direktør for stor dansk sportskæde taget i systematisk prisfusk

Forbrugerombudsmanden oplyser, at forbrugere, der har købt varer på webshops med falske cvr-numre bør anmelde det til politiet, da der kan være tale om bedrageri.

Velvet fodfilen fra Scholl har INTET med fupfirmaerne at gøre og er et populært produkt, som vandt Danish Beauty Award '15. Den kan blandt andet købes i Matas.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx