Af - 02/06-15 22:27

Unge køber mest økologiUnge køber mest økologi

Økologi er ikke kun for de mest velstillede. Ny undersøgelse viser, at de unges SU rækker til økologiske indkøb.

Bildstrecke im Grossformat »

Økologi og studieliv på et stramt budget kan godt kombineres. Læs her, hvordan du får luft i SU-budgettet.

Hver tiende vare i de unges indkøbskurv har det røde øko-mærkat. Det viser en ny markedsrapport fra Økologisk Landsforening, og dermed er de unge under 29 år nu den aldersgruppe, der køber mest økologi.

- Der er altid noget økologisk i min kurv. Min kæreste og jeg har et stramt budget, men vi prioriterer at købe økologiske æg og økologisk kylling. Derudover har jeg haft min egen nyttehave i ti år, hvor jeg dyrker økologisk frugt og grønt, siger 28-årige Eva-Andrea Vogelgesang, der blogger om økologi på bloggen 'madoghave'.

Dan Jørgensen: Flere høns skal ud af burene
Dan Jørgensen: Flere høns skal ud af burene

For Eva-Andrea Vogelgesang betyder det meget at vide, at kyllingerne bliver behandlet ordentlig og at sikre sig, at maden ikke er sprøjtet med giftstoffer. Eva-Andrea Vogelgesang er ved at udvikle allergi for æbler. Det er ikke fordi, hun ikke kan tåle æbler, men fordi hun ikke kan tåle det sprøjtegift, der bliver brugt på æblerne.

- Når de unge køber så meget økologi hænger det sammen med at de unge har en stigende forståelse for, at de er med til at bestemme, hvordan landbruget skal se ud og så videre. De ved, at deres eget forbrug, faktisk nytter noget, siger markedschef i Økologisk Landsforening, Henrik Hindborg.

Han tilføjer, at de unge er vokset op med økologi i hjemmet, hvilket samtidig kan være årsagen til, at danskerne på 60 år og mere er dem, der køber mindst økologi.

Æbler tæt på at vælte mælk af økotronen
Æbler tæt på at vælte mælk af økotronen


Økologi er ikke et spørgsmål om rådighed eller indtægt, men om hvordan, man vælger at prioritere. Det viser den her markedsrapport
siger Henrik Hindborg.

OM RAPPORTEN
Markedsrapporten fra Økologisk Landsforening er en opgørelse over forbrug per husstand fra maj 2015

LÆS OGSÅ: Færre forlader teenageværelset - bor hjemme i stedet

LÆS OGSÅ: Ikonisk reklame bliver økologisk: Nu blinker Ørmahønen i mørket

LÆS OGSÅ: Økologisk sexlegetøj er et hit: Danske kvinder vil ha' dildoer lavet af træ

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx