Af - 11/12-15 10:01

Sådan sparer du hundredvis af kroner på transporten i julenSådan sparer du hundredvis af kroner på transporten i julen

Mange danskere skal hen over julen rejse landet tyndt for at besøge familien. Her får du et overblik over, hvordan du billigst kan komme hjem til din familie i julen.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik dig gennem de forskellige datoer og destinationer for at se, hvordan du kan komme billigst hjem til din familie til jul. Kilde: Samlino.dk

Julegaver, julefrokoster og en nytårsaften forude. Der er mange udgifter i december. Derfor er det nok de færreste, der synes om, at de tilmed skal ofre penge på transport, når de skal besøge familien til jul.

Derfor har sammenligningsportalen Samlino.dk lavet udregninger på, hvad det - med de forskellige rejseformer - koster at rejse gennem landet. Undersøgelsen viser, at der er helt op til 657 kroner at spare.

Ny køreplan smadrer pendleres arbejdsliv
Ny køreplan smadrer pendleres arbejdsliv

En besparelse, som forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann Erichsen mener vil lette på et ellers presset decemberbudget.

Hvis man er ung studerende og måske kun har et studiejob, har man nok ikke ret meget at gøre godt med i december. Penge til transport fylder rigtig meget i de unges økonomi, og det er ærgerligt, hvis økonomi betyder, at du ikke kommer hjem til jul.
Det siger Ann Lehmann Erichsen.

Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel
Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel

På de fleste afgange slipper du færrest penge, hvis du rejser med GoMore på bookinger, der udbydes til 75 kroner. Bustransporten 'Ekspresruten' tilbyder også billige afgange til mellem 75-95 kroner afhængig af destination og dato.

Dyrest er det at tage flyet til 732 kroner, og vælger du selv at sætte dig bag rettet i bilen, skal du slippe op mod 545 kroner.

I denne danske by er borgerne bedst til at dele biler
I denne danske by er borgerne bedst til at dele biler

At GoMore er en god forretning har danskerne dog også fundet ud af. Sidste år var december den måned med flest bookinger på GoMore, og i år er "ræset" også i gang:

- Vi har den udfordring, at der hurtigt bliver udsolgt. De afgange omkring juleaften, som er blevet slået op, er blevet revet væk, men heldigvis kommer der løbende flere. Vi tror dog, at der kunne bookes dobbelt så mange samkørsler, hvis flere billister meldte sig, siger Rasmus Preuthun Carlsen, der er kommerciel direktør for samkørselsfirmaet GoMore.

I undersøgelsen viste DSBs normale billetter at ligge i den dyre ende. Men til gengæld får du også noget for pengene. Det mener Aske Wieth-Knudsen, chef for DSBs forretningsudvikling i hvert fald:

- I DSB tilbyder vi høj grad af fleksibilitet og komfort. Når du bestiller hos os, er du ikke låst på én afgang. Du kan selv hoppe på, når du vil. Dertil får du en jævn kørsel, når du rejser med tog, og vi har behagelige sæder med bord, siger han.

Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele
Mads gik fra fast job med 40.000 kroner i månedsløn for at få verdenen til at dele

LÆS OGSÅ: DSB skal udbetale bunkevis af kompensationer

LÆS OGSÅ: Passagerer går glip af millioner i erstatning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Hareide-kriger skadet før VM: Det,...
bt.dk
Genialt hotel-trick får folk til at...
bt.dk
Stewardesse faldt ud af fly og døde
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx