Af - 20/09-13 14:58; Opdateret: 20/09-13 16:24

140 millioner i gyldent håndtryk: Beholder job140 millioner i gyldent håndtryk: Beholder job

Nokias topchef får et gyldent håndtryk på 140 millioner kroner. Men han beholder sit job.

storybild

Stephen Elop var manden, der besluttede, at Nokia skulle arbejde tæt sammen med Microsoft. Nu bliver han igen chef for Nokia - denne gang under Microsoft. (Billede: Polfoto/AP/Richard Drew)

Nokia-bossen Stephen Elop står til at modtage en check på 140 millioner kroner i fratrædelsesgodtgørelse, efter Microsoft for nyligt opkøbte den finske mobilgigant.

Dog er ordet ‘fratrædelsesgodtgørelse’ måske ikke helt rammende, for han kommer i bund og grund til at beholde sit job, skriver New York Times. Nu hedder titlen bare chef for Microsofts afdeling for hardware.

LÆS OGSÅ: Bankbosser får gyldne håndtryk for 140 millioner

I 2010 skiftede Elop en stilling hos netop Microsoft ud med titlen som topchef hos Nokia, der dengang stadig var verdens største mobilproducent. Her fik han skrevet 140-millioner-aftalen ind i sin kontrakt.

Dem får han så udbetalt nu, fordi han straks trådte tilbage, da Microsoft tidligere i denne måned lagde godt 40 milliarder kroner på bordet for at købe alle de dele af Nokia, der har med mobiltelefoner at gøre.

Han er altså en dyr herre at have siddende, canadiske Stephen Elop, der også indkasserede omkring 35 millioner til at starte med, da han skiftede fra Microsoft til Nokia.

Trojansk hesk
Det er Microsoft, der skal betale 70 procent af de 140 millioner, men Windows-giganterne er vist også glade for Elop. Det i hvert fald ham, der som forholdsvis ny Nokia-boss tog beslutningen om at Nokias telefoner skulle køre med Windows Phone.

Det får flere finske medier til at sammenligne ham med en 'trojansk hest'-virusm, som Microsoft har inficeret Nokia med, skriver Business.dk.

LÆS OGSÅ: Fyret Eivind Kolding får formue fra Danske Bank

Indtil Nokias aktionærer endegyldigt har vedtaget overtagelsen, fortsætter Elop som vicedirektør for Nokia. Men når handelen er gået helt igennem i 2014, kommer han altså til - igen - at være øverste chef for produktionen af Nokia-telefoner - nu kaldet Microsoft.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Revy-krigen er afgjort: Denne revy er...
bt.dk
Fuld S-profil var rasende efter...
bt.dk
Nu sætter kronprins Frederik ord på...
bt.dk
Vildt vejr i vente: Her kan vi få 29...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx