Af - 09/01-14 10:43; Opdateret: 10/01-14 06:27

Interaktivt kort: Boligerne ingen kan slippe af medInteraktivt kort: Boligerne ingen kan slippe af med

48 boliger rundt om i landet har været til salg i mindst syv år, uden en køber har bidt på krogen. Se dem her på det interaktive kort.

Kort: Boliga.dk

Mens boligmarkedet generelt set har forbedret sig i 2013 og samtidig ser ud til at fortsætte stilen, så kan man ikke ligefrem sige, at det er tilfældet hos en lille gruppe unikke boligejere.

Kæmpe prisfald: Her er de værste veje i Danmark
Kæmpe prisfald: Her er de værste veje i Danmark

Rundt om i landet har 48 boliger således nu været sat til salg i over syv år. Selvom priserne på nogle af boligerne er sat voldsomt ned, har det ikke fået nogen køber til at bide på krogen.

Det skriver Boliga.dk.

Det drejer sig helt nøjagtigt om 31 sommerhuse, 13 villaer, tre landejendomme og én ejerlejlighed.

OVERBLIK: Her er Danmarks billigste og dyreste veje
OVERBLIK: Her er Danmarks billigste og dyreste veje

Sommerhusene er i flere tilfælde samlet i klynger, blandt andet på Lolland-Falster og i Jægerspris i Nordsjælland, hvor afslag på over 50 procent ikke har formået at lokke købere til.

Især adressen Diget 7 i Dannemare på Lolland har det svært. Hele fem fritidslejligheder på den adresse har været sat til salg i over syv år.

Her stiger lejlighedspriserne mere end i København
Her stiger lejlighedspriserne mere end i København

De 13 villaer ligger mere spredt ud over det meste af landet, og her er der både billige og dyre priser. Det er dog ikke alle, som er villige til at give gode rabatter på trods af den lange liggetid.

En af dem er den 50-årige sygeplejerske Traute Holm.

- Man kan jo sætte huset ned til spotpris, men det er jeg ikke interesseret i. Jeg bor jo godt, og jeg er nok heller ikke den typiske boligsælger. Ellers ville jeg være mere aggressiv for at komme af med det, siger Traute Holm til Boliga.

Hun har kun en enkelt gang justeret prisen 12 procent ned, så villaen nu koster 4,4 mio. kr.

Der var gang i boligmarkedet i 2013
Der var gang i boligmarkedet i 2013

Boliga har eksisteret siden 1. januar 2007 og har registreret boligerne med en liggetid på 0 dage på den dato. Derfor har boligerne i flere tilfælde været sat til salg i endnu længere tid end syv år.

Heldigvis er over syv års liggetid en sjældenhed på det danske boligmarked, men der findes stadig mange danskere, som har ventet i mere end tre år på at få boligen solgt.

I øjeblikket er der således udbudt knap 4.000 huse og lejligheder med en liggetid på over tre år, hvilket svarer til ca. seks procent af det samlede udbud, og skruer man liggetiden ned til to år er andelen oppe på næsten 9.000 boliger, eller godt og vel 13 procent af samtlige boliger på markedet.


LÆS OGSÅ: Røverkøb: 16 huse solgt for 1 krone stykket!

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Netbutik i hård modvind: Kunder på...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx