10/09-13 08:11

770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op770 standere solgt: Så kan el-bilerne igen tankes op

Energiselskabet Eon køber alle 770 ladestandere til elbiler af Better Place. Minister glæder sig.

storybild

(Billede: Peter Hove Olesen)

De danskere ejere af el-biler har i flere måneder haft besvær med at få gjort bilerne køreklar. Strømmen blev slukket i ladestanderne i de større danske byer, da selskabet Better Place gik konkurs i maj.

Men nu kører det snart igen. Det tyske energiselskab Eon satser på grønne transportløsninger i Danmark og køber alle Better Placeres 770 ladestandere.

Læs også: Elbil-kunder står uden strøm

- Vi investerer i grønne transportteknologier, der hvor de er mest effektive – el til personbiler og gas til bybusser og skraldebiler, siger Tore Harritshøj, Eons administrerende direktør i Danmark, i en pressemeddelelse.

Ladestanderne står mange steder i det københavnske bybillede, samt i Aarhus, Aalborg, Trekantområdet og i flere større byer i Danmark. Det er målsætningen, at ladestanderne med udgangen af september 2013 vil virke på ny.

Læs også: Elbilfirmaet Better Place konkurs

Tore Harritshøj erkender dog, at der på nuværende tidspunkt ikke er så mange elbiler på de danske veje.

- Men ambitionen er rigtig, og gennem et tæt samspil mellem beslutningstagere og virksomheder er jeg slet ikke i tvivl om, at vi vil se en stor udvikling inden for elbilområdet i de kommende år, siger Tore Harritshøj.

Læs også: Hundredevis af P-pladser ubrugelige

Han fremhæver, at regeringens klimaplan har genbekræftet en langsigtet ambitiøs målsætning for transportområdet. Og det bekræfter transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) i pressemeddelelsen.

- Vi arbejder målrettet frem mod en fossilfri transportsektor, hvor blandt andet elbiler indgår som et centralt element.

- Derfor er vi glade for, at Eon har set muligheder på det danske marked og vil bidrage til udvikling og udbredelse af nye grønne løsninger på transportområdet, siger Pia Olsen Dyhr.

Handels- og europaminister, Nick Hækkerup (S), er glade på elbilejernes vegne.

- Det er en rigtig god nyhed. Det hjælper de danskere, som var kommet i klemme med deres el-biler hos Better Place, og som nu igen kan få opladet deres biler.

- Men så er det også godt fordi der jo altså er arbejdspladser i at være med forrest i forhold til grøn omstilling. Så det er en god dag for grønne arbejdspladser, siger han i pressemeddelelsen.

Elbilejere har siden maj blandt andet måtte oplade deres biler i almindelige stikkontakter, hvilket tager meget længere tid end i ladestanderne.

Better Place Global blev stiftet af Shai Agassi i 2007. I Danmark etablerede Better Place sig 1. februar 2009 og har beskæftiget cirka 100 medarbejdere.

Selskabet måtte i maj 2013 dog erkende, at virkeligheden ikke kunne følge med ambitionerne for elbiler i Danmark, og selskabet gik konkurs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få timer efter politiaktion blev der...
bt.dk
Lille barns svar i skoleopgave går...
bt.dk
Dansk stjerneskuespiller og kæresten...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx